Πα. Μαρ 29th, 2024

Σπάρτη – ΕΟΔΥ: Μόνο περιστατικά με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μόνο στα περιστατικά που παρουσιάζουν σοβαρή συμπτωματολογία ή φέρουν έγγραφη παραπομπή από θεράποντα ιατρό θα γίνονται λήψεις επιχρίσματος για μοριακή εξέταση ανίχνευσης του ιού Sars – Cov- 2 στη Νοσοκομειακή Μονάδα Σπάρτης του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ για να ενημερώνονται σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν τόσο οι ίδιοι όσο και για τα μέλη της οικογένειάς τους.

Να θυμίσουμε πως στη Μονάδα Υγείας της Σπάρτης, εξυπηρετούνται μόνο τα Επείγοντα Περιστατικά ενώ κλειστά παραμένουν τα Εξωτερικά Ιατρεία και τα Χειρουργεία.

Επίσης έχουν κλείσει υπηρεσίες του Δήμου Σπάρτης, μέχρι σήμερα έχει ανασταλεί η λειτουργία 7 σχολικών μονάδων και τμημάτων τάξεων σχολείων.

Για το νομό Λακωνίας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ εχθές τα κρούσματα παρουσίασαν αυξητική τάση και οι νοσηλευόμενοι στην κλινική Covid-19 της Νοσοκομειακής Μονάδας έφτασαν τους 14.

Τα επιπλέον μέτρα που έχουν επιβληθεί στον Δήμο Σπάρτης, που έχει χαρακτηριστεί κόκκινη περιοχή, απο τις 14 Ιανουαρίου παραμένουν σε ισχύ.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι από τις 18.00 μ.μ. έως τις 5.00 π.μ.

Το λιανικό εμπόριο λειτουργεί με click away και click in shop.

Ανοιχτά στο Δήμο Σπάρτης είναι σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Γυμνάσια από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σήμερα λειτούργησε με περιορισμούς η Λαική Αγορά του Δήμου Σπάρτης.

Πηγή: ert.gr