Πα. Απρ 19th, 2024

Σπάρτη: Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος και εργαζόμενοι – Καταγγελίες για κακοποίηση ζώων σε κυνοκομείο του Δήμου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά των ζώων που φιλοξενούνται στα δύο κυνοκομεία του δήμου Σπάρτης, οδήγησαν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να εκκινήσει σχετικές διαδικασίες.

Μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας, έγιναν τρεις συλλήψεις.

Δύο εργαζόμενοι και ο αντιδήμαρχος που έχει στην αρμοδιότητά του, το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Δήλωση Θεοδωρικάκου

” Μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων, στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης, διέταξα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας απ’ τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πρώην αστυνομικός. Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που απ’ την πρώτη στιγμή, έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων, είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους”.

Π. Μπρούσαλη

Δήλωση Πέτσα

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, γνωστοποίησε, με ανάρτησή του, ότι κάλεσε άμεσα τον Παναγιώτη Νίκα, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, με βάση τις καταγγελίες φιλοζωικής οργάνωσης, για τις προδιαγραφές λειτουργίας του καταφυγίου ζώων συντροφιάς στη Σπάρτη. Ο Στέλιος Πέτσας, ανέφερε, ότι, εάν διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται οι προδιαγραφές του νόμου, θα υπάρξει βεβαίωση προστίμου ή προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του καταφυγίου.

Δήλωση Δούκα

Ο δήμαρχος Σπάρτης, επισκέφθηκε τα κυνοκομεία και δήλωσε τα εξής:

” Οι συνθήκες φύλαξης, μπορεί όντως να είναι πολύ δύσκολες και να χρειάζονται αρκετές βελτιώσεις, αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται. Σε έκτακτο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο χώρο φιλοξενίας Αγίας Κυριακής και Ξηροκαμπί απ΄ το τμήμα κτηνιατρικής της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της Π.Ε. Λακωνίας, όπως αναφέρεται στην υπ. αριθμ. πρωτ. 23637/24.01.2022, έκθεση αυτοψίας, τα ζώα βρέθηκαν κλινικά υγιή, είχαν στη διάθεσή τους νερό και είχαν καλή θρεπτική κατάσταση”.

www.ppel.gov.gr

Δήλωση Νίκα

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, πραγματοποίησε επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου Σπάρτης και είπε τα εξής: ” Διαπιστώθηκε η όντως απαράδεκτη κατάσταση την οποία έχουν ήδη καταγγείλει εθελοντικές οργανώσεις. Θα υπάρξει οικονομική υποστήριξη του δήμου Σπάρτης απ’ την Περιφέρεια, μέσω προγραμματικής σύμβασης, για την βελτίωση της κατάστασης”.

σύνταξη είδησης και φωτό: Π. Μπρούσαλη ertnews.gr