Πε. Μαρ 28th, 2024

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με σταθερά αλλά μεθοδικά βήματα το Επιμελητήριο Κορινθίας, κερδίζει την Πανελλήνια αναγνώριση και δημιουργεί διαρκώς νέες ευκαιρίες που χρόνια περιμένουν οι Κορίνθιοι επιχειρηματίες.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε τρείς πολύ σπουδαίες δράσεις του Επιμελητηρίου Κορινθίας, που δημιουργούν αισιόδοξα μηνύματα για τον τόπο μας.

  1. Το Επιμελητήριο, έχει πλέον Πανελλήνια δράση και επιλέγεται ως leader, για την υλοποίηση μεγάλων προγραμμάτων.
    Έτσι μαζί με τα επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας, Βοιωτίας και Φωκίδας, θα υποβάλει για έγκριση ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την Αλιεία, προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ, που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Είναι μία δράση που είναι 100% χρηματοδοτούμενη για όσους θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
  2. Μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου, τα επιμελητήρια της Περιφέρειας συμμετέχουμε σε πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων, με leader, το Επιμελητήριο Αρκαδίας , με προϋπολογισμό 3.000.000 έως 5.000.000 ευρώ.
    Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα και την επιλογή του, για την στήριξη των επιμελητηρίων της Πελοποννήσου.
  3. Όμως υπάρχουν και πιο σημαντικά νέα.
    Τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου ενώνονται για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών.
    Μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, τα Επιμελητήρια Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, διαπίστωσαν την ανάγκη για την δημιουργούν ειδικού φορέα για να υλοποιήσουν προγράμματα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Τα προγράμματα αυτά αφορούν , κατάρτιση εργαζομένων, πιστοποίηση αλλά και συμβουλευτική παροχή υπηρεσιών προς τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους.
    Πρόκειται για 3 πολύ σημαντικές οικονομικές δράσεις, που στηρίζονται από την υψηλού επιπέδου κατάρτιση των στελεχών και των εργαζομένων του Επιμελητηρίου Κορινθίας, που πλέον έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία, για να στηρίξουν τα απαιτητικά Ευρωπαϊκά προγράμματα.
    Οι Κορίνθιοι επιχειρηματίες, θα μπορέσουν επιτέλους να αποκτήσουν εξειδικευμένο αλλά και πιστοποιημένο προσωπικό που αποτελεί πάγιο αίτημα πολλών χρόνων.
    Θα έχουν την δυνατότητα να προσλάβουν για 7 μήνες ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, εργαζόμενους που έχουν ανάγκη, για να κάνουν πρακτική άσκηση και να πάρουν πιστοποίηση.
    Στην τοπική οικονομία θα έρθει «ζεστό χρήμα», που θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες αλλά και προοπτικές.
    Τέλος τα προγράμματα και οι δράσεις του Επιμελητηρίου Κορινθίας, θα επιδράσουν αποφασιστικά στην μείωση της ανεργίας στον τόπο μας και εκατοντάδες Κορίνθιοι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις του νομού μας, ανοίγοντας παράθυρα ελπίδας για το μέλλον τους.
    Δεν σταματάμε!
    Κάθε μέρα εργαζόμαστε για νέα προγράμματα, νέες ευκαιρίες αλλά και για την αναγέννηση της Οικονομίας του νομού μας.
    Είμαστε δίπλα στους Κορίνθιους επιχειρηματίες και εργαζόμενους και μαζί διαμορφώνουμε ένα καλύτερο επιχειρηματικό και εργασιακό περιβάλλον!