Πα. Απρ 19th, 2024

Σπ. Κορέντης: Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που πρόσφερε χρήματα σε ηλικιωμένους που τους είχαν ληστέψει, μιλάει στo korinthostv

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σπ. Κορέντης: Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που πρόσφερε χρήματα σε ηλικιωμένους που τους είχαν ληστέψει, μιλάει στo korinthostv.gr

Ο Σπύρος Κορέντης, εντάχθηκε πριν από δύο χρόνια στην ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρετεί στο Χαλάνδρι.

Ο 29χρονος ήταν ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που συγκέντρωσαν χρήματα για τη στήριξη ενός ζευγαριού ηλικιωμένων που έπεσε θύμα ληστείας.

Ο ίδιος μας αναφέρει τα εξής:

”Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου πήραμε σήμα για κλοπή με την μέθοδο της απάτης. Φτάνοντας στο σημείο μας άνοιξε η κυρία Έλλη και μας ανέφερε τι είχε συμβεί. Αφού της υποδείξαμε τί πρέπει να κάνει, έπειτα την ρώτησα αν έχει κάποιον να την βοηθήσει. Μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιος, ότι της πήραν όλοι την σύνταξη και δεν ξέρει πως θα μπορέσει να βγει ο μήνας, γιατί έχει τον άντρας της μεγάλης ηλικίας με κινητικά προβλήματα λόγω ηλικίας.

Προσπάθησα να την παρηγορήσω και φεύγοντας της είπα πλέον έχεις κάποιον εδώ δεν είσαι μόνη και έφυγα . Μετά, πήγα στην βάση μου, όπου και ενημέρωσα τους συναδέλφους μου και τον διοικητή μου και μαζέψαμε ένα ποσό για να την βοηθήσουμε.”

Η συνάντηση και τα εύσημα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο

https://www.astratv.gr/wp-content/uploads/2021/11/1636411498285093386.jpg

«Ο λόγος που κάλεσα αυτά τα παλικάρια εδώ πέρα είναι ότι πιστεύω πως αυτά τα νέα παιδιά που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κάνουν μια σπουδαία δουλειά, εργάζονται πάρα πολύ σκληρά για την ασφάλεια όλων μας και αποδεικνύουν ότι μαζί με αστυνομικοί είναι και άνθρωποι, ή αν θέλετε για να είσαι καλός αστυνομικός είσαι σίγουρα και καλός άνθρωπος», τόνισε ο υπουργός.

Απευθυνόμενος στους αστυνομικούς επίσης τους είπε: «Αυτό που φανερώνει το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ότι εσείς νοιαστήκατε όχι μόνο να είναι ασφαλής η κυρία Έλλη και ο σύζυγός της και η οικογένειά της, αλλά να τη βοηθήσετε μέσα από το δικό σας υστέρημα, γιατί περί υστερήματος πρόκειται, κακά τα ψέματα, γνωρίζουμε όλοι την κατάσταση. Βάζετε πλάτη για να μπορούν οι άνθρωποι να ξανανιώσουν σε καλύτερες συνθήκες και προοπτικές. Νομίζω πλέον ότι η κ. Ελλη θα σας έχει σαν παιδιά της. Π0λλά, πολλά συγχαρητήρια γιατί είστε το κανονικό, καλό και ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας. Μπράβο και πάλι μπράβο! Να είστε καλά!».

Ευχαριστούμε πολύ τον Σπύρο Κορέντη για τη συνέντευξη