Πε. Απρ 18th, 2024

Στη Λακωνία ο Σ. Τσιόδρας μετά τα αυξανόμενα κρούσματα Covid-19 σε εργάτες γης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στη Λακωνία μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19 σε αλλοδαπούς εργάτες γης της περιοχής.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επισκεφθούν περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων, όπου θα έχουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, μετά την διαπίστωση της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης.

Θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα προχωρήσουν στον καλύτερο δυνατό συντονισμό των τοπικών Αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.

 Σε δύο χωριά του  Δήμου Ευρώτα εντοπίστηκαν 37 εποχιακοί εργάτες γης θετικοί στον κορονοϊό. Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ιχνηλατηθούν και να περιοριστούν οι στενές επαφές των κρουσμάτων, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι με τη μέθοδο του «γρήγορου τεστ». Στην περιοχή, αυτή την εποχή, εκτιμάται ότι εργάζονται περί τους 1500 αλλοδαποί εργάτες.