Πα. Μαρ 29th, 2024

Στον «Ευαγγελισμό» με κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – «Με πίστη στο Θεό, θα νικήσουμε»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και νοσηλεύεται από χθες το βράδυ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με ήπια συμπτώματα. Η μεταφορά του σε νοσοκομείο κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω του ιατρικού ιστορικού του και της ηλικίας του.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Ο κ. Ιερώνυμος βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίατερα αναπνευστικά προβλήματα και είναι υπό στενή ιατρική παρακολούθηση και εντός της ημέρας θα εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν. Θεράπων ιατρός του είναι η κα Κοτανίδου.
Ήδη τον επισκέφθηκε ο κ. Τσιόδρας, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό.

Μέσω συνεργατών του, λίγο πριν μπει στο νοσοκομείο, ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε μήνυμα προς όλους να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. «Με πίστη στο Θεό, θα νικήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», είπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο Αρχιεπίσκοπος εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» με ήπια συμπτώματα και καθαρά προληπτικά, προσθέτοντας ότι είχε υποβληθεί το προηγούμενο διάστημα, δύο φορές, σε ταχείες και μοριακές εξετάσεις.

Την είδηση για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέσω Twitter.