Τρ. Απρ 23rd, 2024

Στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Tην Παρασκευή 3 Ιουλίου ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος βρέθηκε στην Πάτρα για να παρακολουθήσει τις εναρκτήριες εργασίες του 8ου περιφερειακού συνεδρίου Ανάπτυξης, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss στο Πετρωτό Πάτρας.
Οι εργασίες του συνεδρίου παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, όχι μόνο διότι είναι το πρώτο με φυσική παρουσία στην εποχή του Covid-19, ούτε διότι έχει πάνω από 200 ομιλητές σε 17 συνεδρίες. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο βασικό θέμα συζήτησης που είναι η Ευρώπη των Περιφερειών.

Τιμώμενος ομιλητής είναι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Συμμετέχουν μέλη της κυβέρνησης, υπουργοί και υφυπουργοί, – μεταξύ αυτών και ο “δικός” μας Χρίστος Δήμας – ευρωβουλευτές και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και της αντιπολίτευσης, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και φορέων και επικεφαλής ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Το συνέδριο μεταδίδεται και online, ενώ παρέμβαση θα κάνει μέσω Διαδικτύου η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Στις θεματικές του συνεδρίου περιλαμβάνονται η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η ενεργειακή πολιτική στις περιφέρειες, η διαχείριση της κρίσης του Covid-19, οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις κ.α. Το συνέδριο διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας στο περιθώριο του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον πρόεδρο του δικτύου πόλεων ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ κ. Δημήτρη Καφαντάρη. Σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου το Δίκτυο πόλεων, μέλος του οποίου είναι και ο δήμος Βέλου Βόχας, συνεδρίασε στο Αίγιο.
Η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης περιελάμβανε θέματα σχετικά με καινοτόμες και κοινωφελείς δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα μεταξύ των μελών στους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Αειφορίας, της Πολιτιστικής, Τουριστικής και Αγροτικής Ανάπτυξης, της Κοινωνικής Ανασυγκρότησης και Συνοχής, της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Κυκλικής Οικονομίας και της Οικοκαινοτομίας.
Όλα, δηλαδή, όσα προβλέπονται στο σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψε ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος με τον πρόεδρο του Δικτύου Δημ. Καφαντάρη στις αρχές του τρέχοντος μήνα.