Πε. Απρ 18th, 2024

Στ. Πέτσας: Νέες ανακοινώσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων σήμερα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το μήνυμα ότι μένουμε στο σπίτι και περιορίζουμε μετακινήσεις και επαφές προκειμένου να αποφύγουμε τη διασπορά έστειλε μέσω της ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ υπογράμμισε ότι «πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι και να λαμβάνουμε μέτρα αυτοπροστασίας». Επίσης, ανακοίνωσε ότι το συντονισμό των δράσεων για την προστασία από τον κορονοϊό αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα ανέφερε ότι εντός της ημέρας τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης θα ανακοινώσουν μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, ενώ σημείωσε ότι θα εξειδικευτούν τα μέτρα αυτά μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Αναφερόμενος στις επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης, ο κ. Πέτσας είπε πως κινούνται σε τρία επίπεδα: την ενίσχυση των επιχειρήσεων, της ρευστότητας και τις θέσεις απασχόλησης.
Ερωτηθείς για το Χρηματιστήριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να στηρίξει την πραγματική οικονομία και πως πρέπει μέχρι τη Δευτέρα στο Eurogroup να παρουσιάσουν στους εταίρους συγκεκριμένες προτάσεις.

Ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η Τουρκία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα προκειμένου να παίξει σημαντικό ρόλο ωστόσο απ’ ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή απομονώνεται. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για όλα αλλά και για τη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Γεγονός που έχει γίνει κατανοητό και στην Άγκυρα και στην Ευρώπη.
Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε εκτενώς και στην απόφαση της Κομισιόν για βοήθημα ύψους 2.000 ευρώ για τον επαναπατρισμό μεταναστών και προσφύγων, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια ένδειξη αλληλεγγύης και πως με αυτή την πρωτοβουλία περίπου 5.000 άνθρωποι που δεν έχουν προσφυγικό προφίλ και βρίσκονται στα νησιά θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Γεγονός που θα συμβάλλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των νησιών μας. Επίσης, όπως είπε είναι και ένα μήνυμα αποτροπής για όσους βρίσκονται στα σύνορα της Τουρκίας και περιμένουν να έρθουν στη χώρα μας.