Πε. Μαρ 28th, 2024

Συζήτηση για συνεργασία στα πλαίσια του προγράμματος «Δίκτυο των δρόμων των Φοινίκων»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με αφορμή τη συζήτηση για συνεργασία, στα πλαίσια του προγράμματος «Δίκτυο των δρόμων των Φοινίκων», πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Επιμελητήριο Κορινθίας στις 5 Φεβρουαρίου 2020 μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Πιτσάκη Παναγιώτη, του Αντιδημάρχου Μελετών & Ανάπτυξης του Δήμου Κορινθίων, κ. Ιωάννη Γκερζελή, του υπεύθυνου έργου, κ. Antonio Barone, του αρχαιολόγου και μέλους της επιστημονικής επιτροπής, κ. Τζιαμπάση Κωνσταντίνου και του Διευθυντή της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Σωτήρη Κοροβήλου.

Αρχικά συζήτησαν για τη σημαντικότητα του έργου του «Δίκτυο των δρόμων των Φοινίκων»,  με στόχο την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας, των ιστορικών μνημείων, της τουριστικής ανάπτυξης και των τοπικών προϊόντων.  Ο κύριος άξονας του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός δικτύου με μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εθνοανθρωπολογικούς, πολιτιστικούς και φυσικούς χώρους ανταλλαγής μεταξύ των λαών και των χωρών της Μεσογείου. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Πιτσάκης αναφέρθηκε στα πλαίσια συνεργασιών μεταξύ του Επιμελητηρίου, του Δήμου Κορινθίων και των υπόλοιπων φορέων, εκφράζοντας τη διάθεση για τη στήριξη του επιμελητηρίου με κάθε δυνατό τρόπο. Παράλληλα, προτάθηκαν αρκετές ενδιαφέρουσες ιδέες για τη δυνατότητα και τις προοπτικές κοινών δράσεων από όλους τους παρευρισκόμενους. Ο κ. Πιτσάκης εστίασε στην εμπειρία και τεχνογνωσία του Επιμελητηρίου Κορινθίας καθώς και εξέφρασε την ιδέα πραγματοποίησης συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Κόρινθο