Πα. Απρ 19th, 2024

Συμβάσεις για τα αντιδιαβρωτικά στον Κορινθιακό και το οδικό δίκτυο στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δύο σημαντικές συμβάσεις υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στην Κόρινθο, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Π.Ε. Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε την σύμβαση για τα έργα προϋπολογισμού περί τα 3.000.000 ευρώ που στόχο έχουν την αντιδιαβρωτική προστασία των παραλίων του Κορινθιακού Κόλπου από τη θάλασσα, με πρώτο την προστασία του παραθαλάσσιου αισθητικού δάσους του Πευκιά.

Επίσης, με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε σύμβαση 150.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο του εν λόγω δήμου.

Ο περιφερειάρχης, είχε εξ άλλου συσκέψεις με αιρετούς παράγοντες και με υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας σχετικά με διάφορα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας, μεταξύ των οποίων οι εξελίξεις και ο προγραμματισμός έργων όπως η αναβάθμιση στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, το περιβαλλοντικό πάρκο πέριξ της μετρικής σιδηροδροµικής γραµµής στο τμήμα Κόρινθος – Δερβένι, οι παρεμβάσεις στον Ισθμό, ο αναδασμός στη Φενεό, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα διοικητικής φύσης.

Τέλος, ο Π. Νίκας είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων και στελέχη πιστωτικών ιδρυμάτων.