Πα. Μαρ 29th, 2024

Συνάντηση Βαρουφάκη με τον Πρόεδρο ΟΕΒΕ Κορινθίας Α. Μποζίκη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Β. Γεωργάρη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο ΟΕΒΕ Κορινθίας Αναστάσιο Μποζίκη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Βασίλη Γεωργάρη στο Επιμελητήριο Κορινθίας είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Θόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μετά τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της Κορινθίας για τα θέματα που τους απασχολούν δήλωσε:

“Η ρευστότητα από τις τράπεζες που δεν έχουν απασχολεί τους παραγωγικούς φορείς και εδώ στην Κόρινθο, και δυστυχώς αυτή η Κυβέρνηση αθέτησε όλες της τις προεκλογικές υποσχέσεις. Θα σας θυμίσω ότι όλα τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θα πάνε στις τράπεζες που σημαίνει ότι δεν θα πάνε στους μικρομεσαίους, εξ’ ορισμού. Ενώ τους απασχολεί ακόμα το γεγονός ότι θα πρέπει να αρχίσουν να επιστρέφουν επιστρεπτέες που δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν.

Σήμερα, αυτές τις μέρες η Κυβέρνηση έκανε ένα τεράστιο δώρο στους ιδιοκτήτες σουπερμάρκετ στρέφοντας ουσιαστικά πελάτες από τα μικρομάγαζα στα σουπερμάρκετ κρυμμένοι πίσω από τον Covid 19. Είναι απαράδεκτο να μπαίνει ο κόσμος πατείς με πατώσε μέσα στα σουπερμάρκετ χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς rapid, χωρίς τίποτα και οι ατομικές επιχειρήσεις να πρέπει να υποστούν και το ψυχολογικό αυτό κόστος, να είναι στην πόρτα ως χωροφύλακες. 

Η μικρομεσαία επιχείρηση αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό διωγμό. Δεν είναι απλά μια αστοχία της Κυβέρνησης, δεν είναι ότι πρόκειται περί λανθασμένης πολιτικής που οδηγεί στο κλείσιμο δεκάδων, να μην πω εκατοντάδων χιλιάδων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι το σχέδιό τους υπέρ των παρασιτικών, ολιγαρχικών, μονοπωλιακών επιχειρήσεων και βέβαια των ξένων μονοπωλίων να κλείσουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες μικρομεσαίους. 

Εμείς στο ΜέΡΑ25 θα σταθούμε απέναντι σε αυτό με όλες τις δυνάμεις που έχουμε και θα στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους ώστε να στηρίξουν τις δικές τους οικογένειες και τις δικές τους τοπικές κοινωνίες, γιατί μπαίνει θέμα βιωσιμότητας τοπικών κοινωνιών όπως η Κόρινθος.

Η Κυβέρνηση έδωσε τις επιστρεπτέες μέσα στην πανδημία και κάποιες επιχειρήσεις οι οποίες πάνε καλά πρέπει να τις επιστρέψουν στο κράτος, δεν μπορεί να τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Όμως, άλλες επιχειρήσεις οι οποίες δεν μπορούν, θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα το κράτος να μπει «σιωπηλός» συνέταιρος, να μην τους ζητήσει χρήματα από τη στιγμή που δεν μπορούν, αλλά εάν κάποια στιγμή πάνε καλά και θέλουν να μεταβιβάσουν την επιχείρησή τους ή να την πουλήσουν, τότε να πρέπει να καταβάλουν στο κράτος ένα ποσό που να αντιστοιχεί στο κεφάλαιο και σε κάποιο τόκο υπέρ των φορολογούμενων”.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε ακόμα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το “προοδευτικό μέτωπο”, λέγοντας πως: 

“Κοιτάξτε, εμείς κοιμόμαστε κάθε βράδυ και ξυπνάμε κάθε πρωί με την ευχή ενός προοδευτικού μετώπου, αλλά προοδευτικού μετώπου. Όχι μιας Κυβέρνησης η οποία διαλύει του μικρομεσαίους, ερημοποιεί τη χώρα, ξεπουλάει τα πάντα με προοδευτικό πρόσημο”.

Τέλος για την σύσταση της Εκκλησίας για τα τεστ στους ανεμβολίαστους ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 σχολίασε ότι: 

“Τελικά η Εκκλησία αποδεικνύεται πιο υπεύθυνη από τον Πρωθυπουργό”.