Πα. Απρ 19th, 2024

Συνάντηση του Παν. Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

«Οι μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να προχωρήσουν ταχύτατα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, που θα έχει στις 28 Ιανουαρίου συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, με αντικείμενο συζήτησης τις μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για την κατάργηση της απλής αναλογικής που προωθεί η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι το ζήτημα απασχολεί ιδιαίτερα Περιφέρειες που δεν έχουν την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει γρήγορα η σχετική διαδικασία, καθώς υπάρχει σχετική εντολή από τον πρωθυπουργό.

Ο Παναγιώτης Νίκας επισήμανε στον Στέλιο Πέτσα, ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες και σοβαρές αλλαγές όσον αφορά στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, οι οποίες -όπως τόνισε- “θα πρέπει να υπακούουν σε συγκεκριμένη στρατηγική που θα λαμβάνει υπόψη, όσον αφορά στην ένταξη των έργων και στη σχέση κόστους – οφέλους τους”, για να τονίσει στη συνέχεια: “Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει δισταγμός ακόμα για απένταξη έργων για τον λόγο αυτό”.

Ο Στέλιος Πέτσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να κινηθεί προς μια τέτοια κατεύθυνση, στη βάση αυτής της λογικής.