Πε. Απρ 25th, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΣΕΒΕΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΕΒΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στο Επιμελητήριο Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτη Πιστάκη, του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Αθανάσιου Νικολόπουλου και του Προέδρου της ΟΕΒΕ Κορινθίας, κ. Αναστάσιου Μποζίκη.
Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Νικολόπουλου για την εκδήλωση της κοπής της πίτας της ΟΕΒΕ Κορινθίας στις 17 Φεβρουαρίου 2020, ο κ. Πιτσάκης ζήτησε να γίνει μία κοινή συνάντηση, ώστε να συζητηθούν καίρια ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού. Οι κκ. Νικολόπουλος και Μποζίκης ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση.
Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε σε θέματα που χρήζουν άμεσα παρέμβαση όπως, η καθυστέρηση των αδειοδοτήσεων, η γραφειοκρατία και σε γενικότερες παθογένειες προηγούμενων ετών. Ο κ. Πιτσάκης αναφέρθηκε συμπληρωματικά και στο ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού από την ύπαρξη μη αδειοδοτούμενων επιχειρήσεων.
Από κοινού συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Πιτσάκη, να γίνει ευθυγράμμιση των φορέων και των θεσμών για τη γρήγορη επίτευξη των στόχων τους. Επίσης, αναφέρθηκε στη θετική συγκυρία, όπου ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Κορινθίας είναι παράλληλα περιφερειακός σύμβουλος και ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Βασίλης Νανόπουλος υπήρξε Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Συνεπώς, όλοι μπορούν να αφουγκραστούν τις ανησυχίες των επιχειρηματιών. Ο κ. Μποζίκης ανέφερε ότι όλοι έχουν ευθύνη και πρέπει να γίνουν δράσεις για την ανανέωση της επιχειρηματικότητας.
Ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι η ΓΣΕΒΕΕ μπορεί μέσω των δομών της (ερευνητικό ινστιτούτο και κέντρο κατάρτισης) να παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία ή βοηθητική έρευνα για την ανάδειξη είτε παθογενειών, είτε δυνατών σημείων των τοπικών επιχειρήσεων με τεκμηριωμένες θέσεις. Ο κ. Μποζίκης πρότεινε την πραγματοποίηση ημερίδας με το συγκεκριμένο θέμα.
Ο κ. Πιτσάκης αιτήθηκε μία εκ νέου συνάντηση με σκοπό τη χάραξη μελλοντικού πλάνου συνεργασίας με δεκαετή ορίζοντα. Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν και η συνάντηση έκλεισε σε αισιόδοξο κλίμα.