Πα. Μαρ 29th, 2024

Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για υπόθεση κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δύο αστυνομικοί κι ένας πολίτης συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, για υπόθεση κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών. Πρόκειται για αστυνομικούς που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Προηγήθηκε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας προέκυψε ότι ο Αστυφύλακας και ο Ειδικός Φρουρός προμηθεύονταν μικροποσότητες κοκαΐνης, τόσο για ιδία χρήση όσο και για προμήθεια άλλων ατόμων. Όπως μάλιστα διακριβώθηκε, την 14 και 15 Δεκεμβρίου 2019, είχαν προμηθευτεί από κοινού ποσότητα κοκαΐνης από τον συλληφθέντα ιδιώτη, στην οικία του σε περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν στην κατοχή του Αστυφύλακα μικροποσότητα κοκαΐνης και ναρκωτικό δισκίο, στην κατοχή του Ειδικού Φρουρού μικροποσότητα ινδικής κάνναβης και στην κατοχή του ιδιώτη 611 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 4 γραμμάρια κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας. Όπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμα ιδιώτης, ο οποίος δεν εντοπίστηκε στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αστυφύλακας και ο Ειδικός Φρουρός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

γραφείο Τύπου ΕΛ.ΑΣ.