Σα. Απρ 20th, 2024

Συνελήφθη ανήλικος για εφτά περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στη Λακωνία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένας ανήλικος.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει επιπλέον έναν ανήλικο
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εφτά (7) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (10.12.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν ανήλικο ημεδαπό.
Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και μία (1) 34χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, την 9.12.2019 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, διέπραξαν συνολικά τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οχήματα, από τα οποία αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, καθώς και τρεις (3) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών-διαρρήξεων σε οχήματα.
Επιπλέον, συνελήφθη μία (1) 34χρονη ημεδαπή, μητέρα του ενός εκ των δύο ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας του.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.