Πε. Μαρ 28th, 2024

Συνεργασία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Κορινθίων Β. Νανόπουλο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνεργασία είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στην Κόρινθο, με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η διάθεση πίστωσης από την Περιφέρεια για το γήπεδο του Συνοικισμού και συγκεκριμένα να διατεθούν 250.000 ευρώ μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με τον δήμο, ο οποίος θα καλύψει την υπόλοιπη απαιτούμενη πίστωση.

Επίσης, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε στον δήμαρχο ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας θα συζητηθεί η δωρεάν παραχώρηση από την Περιφέρεια στον Δήμο Κορινθίων ενός οικοπέδου 500 τ.μ. για την κάλυψη αναγκών του δήμου.

Ο περιφερειάρχης με τον δήμαρχο συζήτησαν επίσης την διάθεση από την Περιφέρεια πίστωσης 20.000 ευρώ για δύο χρόνια, μέσω προγραμματικής Περιφέρειας και Δήμου Κορινθίων, προκειμένου να στηριχθούν οι δραστηριότητες του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου.

Τέλος, εκφράστηκε η πρόθεση να διατεθεί από την Περιφέρεια πίστωση μέχρι 20.000 ευρώ για έργα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό κολυμβητήριο της Κορίνθου.