Τε. Απρ 24th, 2024

Σχολεία: Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνεται το πλαίσιο λειτουργίας τους – «Ασφαλής ημερομηνία η 7η Σεπτεμβρίου» (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων


Με όλους τους μαθητές, χρήση μάσκας και αυξημένα μέτρα προστασίας θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου. Μιλώντας στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επεσήμανε ότι «η διαδικασία για την προετοιμασία επαναλειτουργίας των σχολείων γίνεται εδώ και πολλές εβδομάδες, ενώ οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. «Ασφαλής ημερομηνία η 7η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων» τόνισε στην ΕΡΤ ο Δημήτριος Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ.

Την αντίδραση ωστόσο των γονέων συναντά η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους μαθητές του Δημοτικού σχολείου.

Ειδικότερα, ομόφωνη ήταν η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που ορίζει ότι το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει για όλους τους μαθητές στις 7 Σεπτεμβρίου.

Μετά από τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που έγινε στη βάση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων, ανακοινώθηκαν αυξημένα μέτρα προστασίας στα σχολεία, για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς, που προβλέπουν:

-Αυξημένα μέτρα προστασίας

-Εκτεταμένη χρήση μάσκας

-Διαφορετικά διαλείμματα

-Σχολαστική υγιεινή χεριών

-Τήρηση αποστάσεων

-Συχνός και μεγάλης διάρκειας αερισμός αιθουσών

«Το ακριβές πλαίσιο χρήσης μάσκας είναι υπό συζήτηση, θα μας το πουν οι ειδικοί» τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η Υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη και για τις απουσίες των μαθητών.

«Θα μπορεί να απουσιάζει δικαιολογημένα αν νοσεί ο ίδιος, αν κάποιος από την οικογένειά του νοσεί ή αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Η πρόθεση για τα ολοήμερα σχολεία είναι να λειτουργήσουν κανονικά» τόνισε.

«Εφόσον θα γίνει προσέλευση 100% είναι απαραίτητη η καθολική χρήση μάσκας«

Ο κ. Παρασκευής αναφέρθηκε και στο θέμα των σχολείων σημειώνοντας ότι εφόσον θα γίνει προσέλευση 100% είναι απαραίτητη η καθολική χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 Ως καίριο σημείο προσδιόρισε το αν προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση για την ορθή χρήση της μάσκας από τα παιδιά, κάτι που η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι είναι εφικτό, ακόμα και στις πιο μικρές ηλικίες.

Όσον για το εάν είναι ασφαλής η ημερομηνία για το άνοιγμα σημείωσε ότι είμαστε μόνο μια τάξη μεγέθους πάνω από την κατάσταση «πολύ ασφαλής» όσον αφορά στα κρούσματα, οπότε δεν υπάρχει λόγος για μετάθεση της ημερομηνίας, ωστόσο η κατάσταση συνεχώς επαναξιολογείται.

Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για την λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Πηγή:ΕΡΤ