Πα. Μαρ 29th, 2024

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας: Συλλαλητήριο το Σάββατο στην Κόρινθο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κορινθίας μετά από την σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε τη Δευτέρα μαζί με άλλα σωματεία της Κορινθίας και εργαζόμενους, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση καθώς και την προετοιμασία συλλαλητηρίου, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 5.30 το απόγευμα μπροστά από την Εθνική τράπεζα.

    Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Ο ονομαστικός μισθός μένει καθηλωμένος επί μια δεκαετία, ο πραγματικός χαντακώνεται και οι Υπουργοί αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τον κατώτατο, ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.  Η μερική απασχόληση και τα ωράρια λάστιχο, είναι η καθημερινότητα σε μια σειρά κλάδους. Στο τραπέζι βρίσκεται και η περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε μια σειρά ειδικότητες όπως οι σχολικές καθαρίστριες σε περίοδο πανδημίας, με άθλιες συνθήκες δουλειάς.

    Όταν πληρωνόμαστε δε ξέρουμε τι να πρωτοπληρώσουμε. Το σούπερ μάρκετ που δε φτάνουν πια ούτε για το μισό μήνα, ή το λογαριασμό του ρεύματος που μας έχει προκαλέσει ηλεκτροσόκ. Αφού η πράσινη ανάπτυξη τρέχει για τα κέρδη των λίγων. Ένα στα πέντε νοικοκυριά ξεπαγιάζει και δε μπορεί να βάλει πετρέλαιο.

    Πρέπει να θεωρούμε φυσικό επακόλουθο της πανδημίας τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά και τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τον αποκλεισμό των ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας από τα νοσοκομεία. Η Υγεία για όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά είναι κόστος αφού δεν ενισχύουν το δημόσιο σύστημα υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, και δεν επιτάσσουν τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Αντί αυτού μας σπρώχνουν στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν τη πελατεία τους. Να πληρώνουμε μάσκες και τεστ από τη τσέπη μας. 

   Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα. Δεν θα επιτρέψουμε μέσα σε όλα και την επιβολή ελέγχου από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας.

   Η μόνη απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων είναι η οργανωμένη αντίσταση.

Είναι επιτακτική ανάγκη παντού στα σωματεία ,στα Εργατικά Κέντρα ,στους μαζικούς φορείς, στα σχολεία, στις σχολές ,στις γειτονιές, να συζητηθεί ένα σχέδιο δράσης και συντονισμού του αγώνα μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ να διαδηλώσουμε και να διεκδικήσουμε:

-Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική σύμβαση εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

-Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

-Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

-Μείωση στη τιμή του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

-Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

-Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

-Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία ,την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

-Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς.

-Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του Δημοσίου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.