Τρ. Απρ 23rd, 2024

Σύσκεψη για την μαρίνα του Ναυπλίου

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Σε σύσκεψη στο πλαίσιο του διαλόγου για την προώθηση της ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας Ναυπλίου, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, συμμετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Θέμα της σημερινής σύσκεψης -στην οποία μετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, τεχνικοί και οικονομικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας- αποτέλεσε ο καθορισμός του οικονομικού ανταλλάγματος που θα καταβάλλεται από τον ιδιώτη επενδυτή της ΣΔΙΤ.

“Καταλήξαμε ως προς τις απαιτήσεις μας από την εταιρεία, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο” δήλωσε ο περιφερειάρχης στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της Περιφέρειας δεν υπάρχει η παραμικρή αντίρρηση για την συμμετοχή και την ωφέλεια του του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπως και του Δήμου Ναυπλιέων.

“Αυτό που επιδιώκουμε είναι να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες ώστε να αρχίσει η κατασκευή της μαρίνας -η μεγαλύτερη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου-, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής και θα βοηθήσει οικονομικά την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια -μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει πέρυσι τον Μάρτιο με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου- έχει αναλάβει τη δημοπράτηση, σύναψη και εν συνεχεία υλοποίηση της Σύμβασης Σύμπραξης, ως αναθέτουσα αρχή και ως αντισυμβαλλόμενος του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης (ΙΦΣ) δημόσιος φορέας.

Η διαδικασία του διαλόγου περιλαμβάνει την οριστικοποίηση των τεχνικών και χρηματο-οικονομικών λεπτομερειών του έργου, όπως και το μίσθιο που θα εισπράττει το Λιμενικό Ταμείο.