Πα. Μαρ 29th, 2024

Τάσος Γκιολής, Σωτήρης Μουρίκης και Γιώργος Οικονόμου από την πρώτη στιγμή στον τόπο της φωτιάς (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη συνδρομή εναέριων μέσων και την υποστήριξη των τοπικών δήμων δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις Κεγχρεές Κορινθίας, σε σημείο κοντά στο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η Πυροσβεστική, στην πιο πάνω περιοχή ενερρ μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές και μηχανήματα της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή και τώρα έχει κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Για προληπτικούς λόγους έχουν απομακρυνθεί ήδη κάτοικοι από τους οικισμούς Siemens, Αγιος Κωνσταντίνος και Γαλατάκι, καθώς και παιδιά από κατασκήνωση, που είναι κοντά στα Λουτρά.

Αργά το απόγευμα ενισχύθηκαν περαιτέρω οι δυνάμεις στην περιοχή, στην οποία επιχειρούσαν πλέον 143 πυροσβέστες, 42 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ (Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων), 8 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη, ενώ συνέδραμαν επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου των τοπικών δήμων.

Επί τόπου, βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.