Τρ. Απρ 23rd, 2024

Τανάγρα: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών να σβηστεί η φωτιά (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δύσκολη ήταν η νύχτα για την περιοχή της  Τανάγρας καθώς δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα, δίχως εναέρια συνδρομή, έδωσαν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου το μέτωπο της φωτιάς να περιοριστεί ή να μην επεκταθεί.

Ήδη έχουν καεί αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης στην Ασωπεία, ενώ δεν έχουν κινδυνεύσει κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ως τις 05:30 υπήρχαν ακόμη τρεις μικρές εστίες τις οποίες οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να σβήσουν, κάτι που θα συνεχίσουν να κάνουν σε κατά τόπους σημεία της φωτιάς. Η εικόνα πάντως που δίνουν είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με αυτή που υπήρχε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν οι φλόγες είχαν επεκταθεί αρκετά.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχει δοθεί εντολή να σηκωθούν τα εναέρια μέσα, τα οποία, με τη βοήθεια και των καιρικών συνθηκών, θα έχουν την ευκαιρία να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς και με τον συντονισμό των δυνάμεων, να περάσει υπό μερικό έλεγχο, ώστε να ξεκινήσει η τελική φάση για την ολική κατάσβεση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της ΕΜΥ, στην περιοχή από τις 6 το πρωί, οι άνεμοι θα έχουν πέσει στα 2 μποφόρ, ωστόσο θα ενισχυθούν μετά από δύο ή τρεις ώρες, γεγονός που δίνει ένα μικρό χρονικό περιθώριο στα εναέρια μέσα για ουσιαστική κατάσβεση.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε λίγο το απόγευμα στην περιοχή Ασωπία, σε αγροτοδασική έκταση, χωρίς να απειλούνται κατοικίες. Οι ισχυροί άνεμοι το απόγευμα είχαν κάνει πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, αλλά ευτυχώς έπεσαν κατά την διάρκεια της νύχτας, όταν δε μπορούσε να δοθεί βοήθεια από αέρος. Αυτό έκανε κάπως ελεγχόμενη την κατάσταση και η πυροσβεστική συνεχίζει την κατάσβεση, ελπίζοντας πως τις πρώτες πρωινές ώρες, θα την έχει θέσει υπό έλεγχο. Στην περιοχή υπάρχουν τρία μέτωπα φωτιάς, στα οποία έχουν εστιάσει στην Πυροσβεστική.

Σημειώνεται ότι κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, απομακρύνθηκαν προληπτικά δύο μοναχοί από την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη, Ασωπίας Βοιωτίας και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Πηγή: in.gr