Πε. Μαρ 28th, 2024

Τηλεδιάσκεψη για την διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το θέμα των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που έγινε το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Ταγαρά και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στην σύσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Χάρης Βυτινιώτης, Τάσος Γκιολής και Αθηνά Κόρκα, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης, ο διευθύνων σύμβουλος της “Διώρυγα” Α.Ε. Βασίλης Ανδρικόπουλος και στελέχη της Περιφέρειας, αποφασίστηκαν κατ’ αρχάς τα εξής:

α) η Περιφέρεια θα παράσχει διαχειριστική επάρκεια στην “Διώρυγα” Α.Ε., β) θα συγκεντρωθούν οι τεχνικές μελέτες για το θέμα των πρανών στο κανάλι και θα επικαιροποιηθούν, εργασία που μέσω προγραμματικής σύμβασης θα αναλάβει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την οικονομική συμβολή και της Περιφέρειας και γ) θα γίνει περίφραξη κατά μήκος της διώρυγας, σε μήκος 12 χιλιομέτρων, με οικονομική συμβολή και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί σύντομα, προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος που θα έχει σημειωθεί όσον αφορά τους πιο πάνω στόχους.