Πα. Μαρ 29th, 2024

Την Νεμέα επισκέφτηκε o Μάκης Βορίδης (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για τις εξελίξεις στον τομέα του πολλαπλασιαστικού υλικού ενημερώθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της πρότυπης μονάδας πολλαπλασιασμού αμπέλου Μπακασιέτα, στη Νεμέα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης βρέθηκε  στη περιοχή της Νεμέας, η πρώτη επίσκεψη ήτανε στα Φυτώρια «Mπακασιέτας» στο Λεόντιο Νεμέας όπου ενημερώθηκε από τον Κώστα Μπακασιέτα Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης.
Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το κανονιστικό πλαίσιο σχετικά με την κλωνική επιλογή αμπέλου, που υπεγράφη τον Φεβρουάριο, λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των Ελλήνων αμπελοκαλλιεργητών.

Ακολούθησε η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας και την «Οινοποιία Κουτσοδήμου» όπου ο κ. Βοριδης είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει υψηλής ποιότητας κρασιά της περιοχής.

Από την πλευρά τους, οι οινοπαραγωγοί εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, τον Πράσινο Τρύγο και την Απόσταξη Κρίσης. Παράλληλα, καλωσόρισαν την ανακοίνωση του κ. Βορίδη ότι η χώρα μας έχει ήδη προσυπογράψει, μαζί με τη Γαλλία, πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να δοθεί η δυνατότητα εκ νέου ενεργοποίησης των συγκεκριμένων μέτρων και το επόμενο έτος, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.