Πα. Μαρ 29th, 2024

Την οριστική διακοπή λειτουργίας των ανοιχτών δομών Λέρου και Σάμου ζητά το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε κινήσεις για την οριστική διακοπή λειτουργίας της ανοιχτής δομής φιλοξενίας στο Βαθύ Σάμου και της ανοιχτής δομής Λέρου προχωράει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού, Νότη Μηταράκη, συστήνεται για τον παραπάνω λόγο Ομάδα Εργασίας και ορίζονται τα μέλη της. Σκοπός της απόφασης είναι «ο σχεδιασμός της διαδικασίας για την οριστική διακοπή λειτουργίας των εν λόγω δομών, τη μεταφορά του πληθυσμού στη νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή και την απόδοση της γης στην τοπική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Αύριο ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στη Σάμο, όπου θα συμμετάσχει στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Εξάλλου, αναχώρησε σήμερα, ομάδα 121 αιτούντων άσυλο -πρόκειται για οικογένειες με παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας- από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των ελληνικών νησιών για τη Γερμανία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Συνολικά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης περιλαμβάνει εκτός από τους 1.600 ασυνόδευτους ανηλίκους και 243 παιδιά, που έχουν οικογένεια, αλλά πάσχουν από σοβαρό νόσημα. 

Πηγή: iefimerida.gr