Τρ. Απρ 16th, 2024

Τιμήθηκε η μάχη της Περαχώρας (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, για την επέτειο της μάχης της Περαχώρας στην Κορινθία το Σεπτέμβριο του 1822.

Η Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, διοργάνωσε στην πλατεία Ταξιαρχών της Περαχώρας, την εκδήλωση: “Θρησκευτικά μνημεία της χερσονήσου της Περαχώρας, τόποι ορθοδοξίας, εθνικών αγώνων και πολιτισμού”.

Ακολούθησε, η παράσταση “Ο υπασπιστής του Καποδίστρια”, που ανέβασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου, ενώ στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, έγινε η εκδήλωση “Επέτειος της μάχης της Περαχώρας”, που διοργανώθηκε από το δήμο και το Δημοτικό Σχολείο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, παρουσιάστηκαν, η βραβευμένη από το Education Leader Awards (silver), μαθητική ταινία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, με τίτλο: “Στα χρόνια του πόνου και της θυσίας”, το διακεκριμένο στον διεθνή διαγωνισμό “Κάν’το ν’ ακουστεί”, τραγούδι του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, με τίτλο, “Μια αγκαλιά όλοι μαζί”, καθώς επίσης και η συμμετοχή του εν λόγω σχολείου, στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το ΠΕ.ΚΕ.Σ. Πελοποννήσου, με τίτλο: “1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα”, με θέμα “Η μάχη της Περαχώρας”.

Στο στο μνημείο της πλατείας Ταξιαρχών της Περαχώρας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών.

Στον ίδιο χώρο, παρουσιάστηκε από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, το συμφωνικό έργο, “Η μάχη της Περαχώρας”, το οποίο συνέθεσε ο αρχιμουσικός της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κερκύρας και συνθέτης Σπύρος Προσωπάρης, μετά από σχετική παραγγελία του Δήμου, στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και των 60 χρόνων λειτουργίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου.

Τέλος, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, ο “Ιβυκος” Σύνδεσμος Λουτρακιωτών – Περαχωριτών, παρουσίασε την μουσικοχορευτική παράσταση: “Μάχη της Περαχώρας – Μνημονικοί Τόποι του ’21”, εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σάκης Παπαθανασίου, καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες.


Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη κωστας-αντζελα θεοχαρη και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που κάθονται και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Σωτηρης Περρας και Sotiris Mourikis και άτομα που στέκονται