Πα. Μαρ 29th, 2024

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η διαδικασία για τα έργα ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής της ανατολικής Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η ανάθεση των εργασιών για την ανασυγκρότηση της πυρόπληκτης, από τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού, περιοχής της ανατολικής Κορινθίας, έργο για το οποίο -σε πρώτη φάση- διατίθεται πίστωση 3,2 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτό έγινε γνωστό σε σύσκεψη εργασίας που συγκλήθηκε υπό τον περειφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην Κόρινθο σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και διήρκεσε πάνω από δυόμιση ώρες.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων θα γίνει ανάθεση εργασιών στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής στην ανατολική Κορινθία. Μάλιστα, στη σύσκεψη καθορίστηκε ότι πίστωση 2 εκατομμυρίων ευρώ θα κατευθυνθεί για αντιπλημμυρικά έργα -καθαρισμούς και τεχνικά- και το υπόλοιπο 1.200.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης οδικών υποδομών που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

“Επιδιώκουμε εκπτώσεις γύρω στο 30%, οι πιστώσεις από τις οποίες θα διατεθούν επίσης στην πυρόπληκτη περιοχή” δήλωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι υπήρξε δέσμευση από την Περιφέρεια να διατεθεί πίστωση μέχρι και 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Κορινθίων, για την αποκατάσταση βασικών δρόμων του αγροτικού οδικού δικτύου του.

Στην σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Τάσος Γκιολής, Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, ο πρόεδρος της “Πελοπόννησος” Α.Ε. Σωτήρης Μουρίκης, αυτοδιοικητικοί από τον Δήμο Κορινθίων, υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας και του δήμου της πρωτεύουσας και εκπρόσωποι των εργολάβων της Κορινθίας.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, αλλά και με ντόπιο αρχιτέκτονα ο οποίος έχει προσφερθεί να εκπονήσει δωρεάν μελέτη για την αισθητική αναβάθμιση του χώρου θέας προς την διώρυγα, στον Ισθμό.