Πε. Μαρ 28th, 2024

Τι δείχνει η έκθεση DNA για το μαρτυρικό θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η έκθεση της εργαστηριακής εξέτασης των δειγμάτων DNA τόσο των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο (1/ 2/ 2022) εναντίον του 19χρονου ‘Αλκη Καμπανού και των φίλων του, όσο και των κατηγορουμένων, έχει ανακοινωθεί και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ ενισχύει τις ποινικές ευθύνες κάποιων εκ των κατηγορουμένων,  καθώς τους τοποθετεί στο σημείο ακριβώς όπου έγινε η δολοφονία με τη σύγκριση των βιολογικών υλικών. 

Η εξέλιξη αυτή, που φέρνει στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, αποδεικνύει ότι το βιολογικό υλικό του άτυχου 19χρονου βρέθηκε εκτός από το δρεπάνι, δηλαδή το φονικό όπλο της επίθεσης εντοπίστηκε και στο πεζοδρόμιο, όπου ήταν πεσμένος ο Άλκης και σε ένα σκούφο, σε γάντια αλλά και μέσα στα αυτοκίνητα όπου επέβαιναν οι κατηγορούμενοι.

Οι κατηγορούμενοι με αυτόν τον τρόπο τοποθετούνται σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα στα αυτοκίνητα, σύμφωνα πάντα με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε. Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ του Κώστα Καντούρη στο αυτοκίνητο μάρκας Citroen τοποθετείται ένας 20χρονος, στο Renault ένας 23χρονος και στο Polo ένας 22χρονος.

Στη δικογραφία που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές από την ανακρίτρια δεν προστίθενται άλλοι εκτός των 12 κατηγορουμένων, που έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και με αυτές τις ενέργειες έκλεισε η ανακριτική διαδικασία και αναμένεται πλέον η πρόταση του εισαγγελέα στο δικαστικό συμβούλιο.

Πηγή: ertnews.gr