Πα. Μαρ 29th, 2024

Τι είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης στη συνέντευξη Τύπου (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης.

Μέσα σε δύο έτη…
• Μειώθηκαν οι δαπάνες του Επιμελητηρίου Κορινθίας σε μεγάλο ποσοστό (Προμήθειες Αγαθών & Εξοπλισμού- Συμβόλαια παροχής υπηρεσιών κ.α)
• 22 εκπαιδευτικά τμήμα με 429 εκπαιδευόμενους σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης
• περισσότεροι από 980 συμμετέχοντες σε σεμινάρια & ημερίδες
• περισσότερες από 290 επιχειρήσεις – μέλη ωφελήθηκαν από τα προγράμματα κατάρτισης και ενημερώθηκαν για νέες δράσεις χρηματοδότησης και προκειμένου να γίνει η διάδοση σε όλο το νομό Κορινθίας, εγώ προσωπικά με τους υπεύθυνους ενημέρωσης του επιμελητηρίου και σε συνεργασία με 6 εμπορικούς συλλόγους, επισκεφτήκαμε μία προς μία πόλεις της Κορινθίας και συναντηθήκαμε με επιχειρηματίες και πολίτες για το σκοπό αυτό.
• περισσότερες από 90 ομιλίες και ημερίδες
• Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΑΠΟ τις 3 ΕΩΣ τις 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018» ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Αυτού Εξοχότης ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ.
Χιλιάδες Κορίνθιοι και Πελοποννήσιοι, κατέκλυσαν τον εκθεσιακό χώρο και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις 200 και πλέον επιχειρήσεις εκθέτες.
• Συμμετοχές σε εκθέσεις με επιχειρηματικές αποστολές (Detrop 2018 και 2019, Food Expo, ΔΕΘ 2018 και 2019, Πελοπόννησος expo)
Ωφελήθηκαν από τη συμμετοχή 20 κορινθιακές επιχειρήσεις με επιχορήγηση περιπτέρων με σκοπό το άνοιγμά τους σε νέες αγορές.
• Διοργάνωση αναπτυξιακών συνεδρίων (π.χ. συνεργασία με Παν/μιο Pescara – Διεθνές φεστιβάλ αρχιτεκτονικών σχολών)
• Ολοκλήρωση μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση επιχειρήσεων της ΕΕΔΕ
• Δράση «Γεύση Κορινθιακής Γης». Μια πρωτοβουλία προώθησης της τοπικής γαστρονομίας σε συνεργασία με εστιατόρια και παραγώγους από τον κλάδο τροφίμων – ποτών της Κορινθίας.
• Δράση «Korinthia Robo Chamber». Το Επιμελητήριο Κορινθίας προτίθεται να διαθέσει το χώρο του και να δημιουργήσει το πρώτο εργαστήριο ρομποτικής, ανοιχτό για τους μαθητές όλου του νομού Κορινθίας.
• Περισσότερες από 150 συναντήσεις εργασίας με φορείς, εκπρόσωπους συλλόγων & συντεχνιών, εμπορικούς ακολούθους των πρεσβειών της Ελλάδας, επιχειρηματίες, τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες
• Στείλαμε πληθώρα υπομνημάτων προς αρμόδια υπουργεία και άλλους φορείς για ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας κατόπιν αιτημάτων των μελών μας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

  1. HEMA (Healthy Employee, Mobile and Active) – Erasmus Sports
    Επιχειρησιακό Πρόγραμμα : ERASMUS SPORT
    Στόχος η ενθάρρυνση της συμμετοχής στον αθλητισμό και σωματική δραστηριότητα στο χώρο εργασίας, ιδίως υποστηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
    Εγκεκριμένος Π/Υ Έργου 397.208,00€
  2. – Horizon 2020 Improving Cold Chain Energy Efficiency (ICCEE)
    Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας της ψυχρής αλυσίδας (ICCEE). Το σχέδιο ICCEE θα διευκολύνει τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) ψυχρής αλυσίδας του κλάδου τροφίμων και ποτών να αναλάβουν μέτρα ενεργειακής απόδοσης μετά από την πραγματοποίηση ενεργειακών ελέγχων της αλυσίδας εφοδιασμού.
    Επιχειρησιακό Πρόγραμμα : Horizon 2020
    Προϋπολογισμός Έργου: 1.997.066,00€
  3. «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας »
    Σκοπός του έργου είναι οι ωφελούμενοι (εργαζόμενοι) να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες που θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στην ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας.
    Ωφελούμενοι του έργου 1.250 εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα
    Συνολικός Προϋπολογισμός: 1.500.000 €.
  4. OPEN MALL – Δημιουργία δομής «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Λουτρακίου».
    Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου, Πέραχωρας & Αγίων Θεοδώρων και τη συμμετοχή 93 επιχειρήσεων υλοποιούν το έργο που εγκρίθηκε από το ΕΠΑΝΕΚ για τη δημιουργία δομής «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Λουτρακίου».
    Η Πράξη αφορά στην υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων αναβάθμισης της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και οργάνωσης της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.
    Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής καθώς και στην προβολή και προώθησή της.
    Συνολικός Προϋπολογισμός:1.748.600 €
  5. « WAC (Workplace Active Certification)»
    Δημιουργία πιστοποίησης για τους χώρους εργασίας που εφαρμόζουν με τον σωστό τρόπο τα προγράμματα φυσικής δραστηριότητας για τους υπαλλήλους τους.  
    Συνολικός προϋπολογισμός: 400.000€.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗ

  1. «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον κλάδο των Οπτικών.
    Ωφελούμενοι του έργου 1.150 εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα. Σκοπός του έργου είναι οι ωφελούμενοι (εργαζόμενοι) να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες που θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στην ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας.
    Συνολικός Προϋπολογισμός: 1.500.000 €.
  2. «Ψηφιακή αναβάθμιση Επιμελητηρίων Περιφέρειας Πελοποννήσου»
    Το έργο αφορά στην ενίσχυση για ανάπτυξη / αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών υποδομών μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών και υποδομών για ανταλλαγή πληροφοριών και ενημέρωσης προς όφελος των επιχειρήσεων – μελών των επιμελητηρίων, των δημοσίων φορέων, των ιδιωτών – επιχειρήσεων, των πολιτών και των επισκεπτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
    Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέρχεται σε 1.250.000€ . Για το Επιμελητήριο Κορινθίας αντιστοιχεί ποσό προϋπολογισμού ύψους 250.000€.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ

  1. Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 με τίτλο «ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ» για τα προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.
    Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην οργάνωση εκστρατειών γνωστοποίησης και προώθησης προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. Το επιμελητήριο Κορινθίας Leader μαζί με τα επιμελητήρια Αργολίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας, Βοιωτίας και Φωκίδας
    χρηματοδότηση 100%, προϋπολογισμού 3.000.000€
  2. Κατάρτιση εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα
    Πρόσκληση της Περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου. Τα επιμελητήρια της Περιφέρειας θα καταθέσουμε πρόσκληση στο πλαίσιο της πρόσκλησης σε πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων, με προϋπολογισμό 3.000.000 έως 5.000.000 ευρώ.
  3. Δημιουργία ειδικού φορέα για την υλοποίηση προγραμμάτων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
    Τα Επιμελητήρια Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, διαπίστωσαν την ανάγκη για την δημιουργούν ειδικού φορέα για να υλοποιήσουν προγράμματα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Τα προγράμματα αυτά αφορούν , κατάρτιση εργαζομένων, πιστοποίηση αλλά και συμβουλευτική παροχή υπηρεσιών προς τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους. Οι Κορίνθιοι επιχειρηματίες, θα έχουν την δυνατότητα να προσλάβουν για 7 μήνες ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, εργαζόμενους που έχουν ανάγκη, για να κάνουν πρακτική άσκηση και να πάρουν πιστοποίηση.
    ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ (ΚΕΚ)
    Προγράμματα Συμβουλευτικής και Κατάρτισης ανέργων
    Προγράμματα VOUCHER
    Προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας
    Ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας
    Θέματα Άσκησης Καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας
    Υγιεινή και Ασφάλειας Τροφίμων
    Κατάρτιση εργαζόμενων σε ΜΜΕ -Προγράμματα ΛΑΕΚ
    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων
    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας
Καταβολή βοηθήματος σε μέλη του εμπορικού συλλόγου Βραχατίου που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και σε πλημμυροπαθείς του Ξυλοκάστρου.
Δωρεά εκπαιδευτικής κούκλας στην ομάδα Εθελοντών εκπαιδευτές της Ελληνικής εταιρείας καρδιοαναπνευστικης για την Κόρινθο.