Πα. Μαρ 29th, 2024

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση για την διώρυγα Κορίνθου (VIDEO)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια στην διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, αλλά και τα έργα στα κρηπιδώματα, συζητήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της «Διώρυγα A.E.» στην Κόρινθο.

Στη σύσκεψη, μετείχαν -μεταξύ άλλων- ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας, Γιώργος Γκιώνης, ο γενικός διευθυντής της ΑΕΔΙΚ, Γιώργος Ζούγλης, στελέχη της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών ΕρευνώN, αλλά και ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρόντες ήταν:ο Δήμαρχος Λουτρακίου– Αγ. Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο Δήμαρχος Κορινθίων και ο κ. Βασίλειος Νανόπουλος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε πως υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, που κατά βάση οφείλεται στην χρόνια έλλειψη ουσιαστικής συντήρησης της διώρυγας, η οποία, όπως επισημάνθηκε, εκτός από την αδιαμφισβήτητη συμβολή της στην διευκόλυνση της ναυσιπλοΐας αποτελεί μνημείο που πρέπει να στερεωθεί και να είναι ασφαλές, καθώς είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα σημείο στην Ελλάδα, μετά τον Παρθενώνα στην Ακρόπολη της Αθήνας.

Αποφασίστηκε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας, η συγκέντρωση και αξιολόγηση όλων των σχετικών μελετών που έχουν εκπονηθεί, προκειμένου να διαμορφωθεί οριστικά ο τρόπος ολοκληρωτικής παρέμβασης.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι θα υλοποιηθεί το έργο της περίφραξης από τη Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Είχε προηγηθεί αυτοψία στη διώρυγα στην οποία μετείχαν ακόμη, οι αντιπεριφερειάρχες, Κορινθίας, Τάσος Γκιολής, και οι θεματικοί, Χάρης Βυτινιώτης και Αθηνά Κόρκα, αλλά και το κλιμάκιο του ΕΑΓΜΕ, αποτελούμενο από τους Ανδρέα Τσώκο γενικό διευθυντή, Διονύσιο Γκούτη αναπληρωτή γενικό διευθυντή Έργων, Κωνσταντίνο Ζώμπο, αναπληρωτή γενικό διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών και Νίκο Νικολάου προϊστάμενο της Διεύθυνσης Γενικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας.

Οι συνολικές απαιτούμενες παρεμβάσεις, προκειμένου να διασφαλίζεται απολύτως η διέλευση μέσω της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου,
αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, στον Ισθμό και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.