Πα. Μαρ 29th, 2024

Το θαύμα έγινε! Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Παναγιώτης – Ραφαήλ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πριν από μέρες, ο πατέρας του παιδιού δήλωσε πως «εάν η πορεία της υγείας του μικρού συνεχίσει να έχει θετική εξέλιξη, σε περίπου ένα με ενάμιση μήνα θα επιστρέψει στην Ελλάδα».

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο 22 μηνών Παναγιώτης – Ραφαήλ, ταξίδεψε στην Βοστώνη ώστε να πραγματοποιήσει την γονιδιακή θεραπεία για την νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1.

Η πορεία της υγείας του τη θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε δημιούργησε αισιοδοξία στο περιβάλλον του, με τον πατέρα του να δηλώνει πως: «εάν η πορεία της υγείας του μικρού παιδιού συνεχίσει να έχει θετική εξέλιξη, σε περίπου ένα με ενάμιση μήνα θα επιστρέψει στην Ελλάδα».

Τελικά, όπως οι γονείς του παιδιού επιβεβαίωσαν στο infokids.gr, ο μικρός επιστρέφει, τέλος του μηνός ή αρχές Μαρτίου στην Ελλάδα.

Η οικογένεια παραμένει στις ΗΠΑ προκειμένου οι γιατροί να παρακολουθούν τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ καθώς λαμβάνει θεραπεία κορτιζόνης.

«Ευτυχώς, το παιδί δεν είχε παρενέργειες. Κάναμε εξετάσεις αίματος κάθε εβδομάδα, μετά πολύ γρήγορα ξεκίνησε ανά δύο εβδομάδες, καθώς έβγαιναν καλές. Επίσης, κάποιες άλλες εξετάσεις τις κάνουμε πλέον ανά μήνα. Μόλις σταματήσει την κορτιζόνη, της οποίας η δόση επίσης έχει μειωθεί πολύ, επιστρέφουμε πίσω», εξήγησε πριν από μερικές ημέρες ο πατέρας του.

Πηγή: sputniknews.gr