Σα. Απρ 20th, 2024

ΤΟ Ι. ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Ι. Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε χθες Μ. Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου με την συμμετοχή των Ιερέων του Ι. Ναού και του Αρχιδιακόνου της Ι. Μητροπόλεως μας.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ομίλησε αρχικά για το Ι. Ευχέλαιο τονίζοντας ότι, όταν έχουμε την ανάγκη προστρέχουμε προς βοήθεια αδιακρίτως, ενώ, ως Χριστιανοί, έχουμε Βοηθό και Σκεπαστή τον Χριστό, που είναι ο Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων.
Προέτρεψε δε τους Πιστούς να προσεύχονται για τους ασθενείς, τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε ο Θεός να τους δίνει δύναμη, κουράγιο και φώτιση σ’ αυτές τις τόσο δύσκολες ώρες. Επίσης, να προσεύχονται για τις οικογένειές τους, την πόλη μας, την Πατρίδα μας και για όλον τον κόσμο, που ζει με την ελπίδα της επιστροφής στην ομαλότητα. Ο Δεσπότης μας ευχαρίστησε τον Θεό για τις δωρεές Του και εξέφρασε την χαρά που οι πιστοί, συνεπείς στα μέτρα, συμμετέχουν ενεργά, με ευπρέπεια, κατάνυξη και υπομονή, ως γνήσιοι μαθητές του Χριστού και ενεργά μέλη της Εκκλησίας Του, στις Ακολουθίες των Παθών καθ’ όλη την Μ. Εβδομάδα.