Πα. Μαρ 29th, 2024

Το e-Sisifos για την Κορινθία, την Λαογραφία, τον Πολιτισμό – Ημερίδα για την πορεία του έργου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένας χρόνος γεμάτος περιηγήσεις, πότε στο τότε, πότε στο τώρα.

Ένας χρόνος προβληματισμών, αναζητήσεων, και ανησυχιών.

Ένας χρόνος έντονων συγκινήσεων, καθώς «η μνήμη πονάει όπου και να την αγγίξεις».

Η ομάδα του e-Sisifos εργάστηκε αδιάκοπα και άοκνα όλο αυτό το διάστημα προβαίνοντας σε:

βιβλιογραφική έρευνα στον τομέα της Λαογραφίας, καταγραφή εθίμων, επαφή με ανθρώπους του πνεύματος, της προσφοράς και της συμμετοχής, κατασκευή διαδικτυακής πύλης, κατασκευή εφαρμογής για κινητά, πανεπιστημιακή έρευνα στη μεθοδολογία των τεχνικών καταγραφής αρχειακού υλικού, βελτιωτικές προτάσεις επί προτάσεων, εκπαίδευση χρηστών στην Κορινθία, συμμετοχή στο μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός της Πελοποννήσου.

Και ακολουθεί ένας ακόμα χρόνος, όπου το e-Sisifos θα φροντίσει να πετύχει τον μεγαλύτερό του στόχο: να αποτελέσει μια παρακαταθήκη πολιτισμού και παράδοσης της Κορινθίας για τα παιδιά μας, αλλά και να ριζωθεί μέσα μας ως αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας. 

Η Rap Media, η Best Cybernetics, το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σας καλούν στην ενημερωτική ημερίδα που θα γίνει την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στο Μικρό Θέατρο του Δημαρχείου Κορινθίων, στην Κόρινθο. 

Όπως πέρυσι, αλλά έναν χρόνο μετά πιο σοφοί και με έντονο το αίσθημα ευθύνης για αυτό που έχουμε επωμιστεί, θα σας παρουσιάσουμε την μέχρι τώρα πορεία του 

e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας.

Η δική σας παρουσία θα τιμήσει, όχι μόνο εμάς, αλλά και τη δική σας προσπάθεια για το έργο που έχετε επιτελέσει γιατί, 

Εμείς Καταγράφουμε

Εσείς όμως είσαστε οι Πρωταγωνιστές

Και όλοι μαζί γράφουμε Ιστορία