Πε. Απρ 18th, 2024

Τρίπολη – Μ. Γκάγκα: “Τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει άνθηση των νοσοκομείων”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης ήταν ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης της αναπληρώτριας υπουργού κ. Μίνας Γκάκα, μετά τα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου.

Η κ. Γκάκα δήλωσε πως “το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο που έχει την υποστήριξη των Παναρκάδων ομογενών, έχει καλά τμήματα και καλό προσωπικό, έχουν γίνει παρεμβάσεις κτιριακές και θα γίνουν κι άλλες. Το μείζον πρόβλημα του νοσοκομείου είναι η έλλειψη ακτινολόγων που και αυτό θα λυθεί. Έχει πολύ καλή λειτουργία, το προσωπικό έχει καλή σχέση μεταξύ του, με τη διοίκηση και το περιβάλλον είναι εξαιρετικό. Θα υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός ώστε οι πολίτες να έχουν την φροντίδα που χρειάζονται κοντά στον τόπο τους. Στα εξειδικευμένα περιστατικά απευθύνονται στην Τριτοβάθμια φροντίδα. Τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει άνθηση των νοσοκομείων”.

Για την πανδημία η κ. Γκάκα τόνισε ότι έδειξε σημάδια βελτίωσης αλλά δεν είναι στα καλύτερά της. Δεν φαίνεται να ηρεμεί.

Τέλος για το αν θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ξεκαθάρισε ότι δεν συζητείται κάτι τέτοιο, το χρειαζόμαστε είπε χαρακτηριστικά.

Την κ. Γκάκα συνόδευαν ο κ. Γιάννης Καρβέλης διοικητής 6ης ΥΠΕ, ο διοικητής του Παναρκαδικού νοσοκομείου κ. Τάσος Τζανής, ο διευθυντής ΕΚΑΒ 10Ης Περιφέρειας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Κώστας Κατσαρός και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Βασίλης Ψυχογιός.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας ο κ. Καρβέλης δήλωσε πως “υπάρχει αύξηση των μολύνσεων στην κοινότητα και των νοσηλειών στα νοσοκομεία, η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη ενώ σημαντικός αριθμός επικουρικού προσωπικού έχει ενισχύσει τα νοσοκομεία. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο”.

Πηγή: ertnews.gr