Τρ. Μαρ 19th, 2024

Τρίπολη – Στ. Πέτσας: “Εμβολιαζόμαστε για να γυρίσουμε με ασφάλεια στην καθημερινότητά μας”

Κοινοποίηση ειδήσεων

“Εμβολιαζόμαστε σημαίνει ζούμε” , δήλωσε από την Τρίπολη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας , ο οποίος περιοδεύει σήμερα στην Πελοπόννησο, με σκοπό την ενημέρωση για την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού.

Από νωρίς το πρωί έχει επαφές με δημάρχους Κορίνθου, Τρίπολης και Άργους, φορείς της Πελοποννήσου, καθώς και με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Πέτσας απηύθυνε έκκληση σε όλους να σπεύσουν να εμβολιαστούν μέσω του εμβολιαστικού προγράμματος που είναι σε εξέλιξη και δίνει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί κανείς αυθημερόν αν το επιθυμεί.

«Όλοι μαζί κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, περιφέρεια, δήμοι και φορείς, σύμμαχοι, κρίκοι στην ίδια αλυσίδα μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα με δράσεις επικοινωνίας και δράσεις ουσίας.

Οι δράσεις επικοινωνίας περιλαμβάνουν καμπάνια για τον εμβολιασμό σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και οι δράσεις ουσίας προβλέπουν κινητές μονάδες που θα φτάσουν ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία, σε συμπολίτες που είτε έχουν προβλήματα μετακίνησης, είτε έχουν δεύτερες σκέψεις, ώστε να πάμε εμείς στο σπίτι τους», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός των Εσωτερικών.

Το μήνυμα του εμβολιασμού είναι σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, όλοι μαζί να γυρίσουμε με ασφάλεια στην καθημερινότητά μας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε ότι «έχουμε υποχρέωση όλοι να συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. Με θάρρος να λέμε όλοι ότι ο εμβολιασμός είναι η μοναδική λύση».

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, ανέφερε ότι «ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού, να πείσουμε ή να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν».

Κατά τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, ο αναπληρωτής υπουργός , είχε την ευκαιρία να συζητήσει για έργα αναπτυξιακά που είναι σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, που χαρακτηρίζεται ως σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο.

Επίσης πριν αναχωρήσει από την Αρκαδία, επισκέφτηκε στην Κανδήλα Αρκαδίας, ένα σημαντικό για την περιοχή έργο οδοποιίας που είναι σε εξέλιξη.