Πε. Μαρ 28th, 2024

Τραγωδία στον Δούναβη: Σύγκρουση πλοιαρίων με επτά νεκρούς (video-φωτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το ένα από τα πλοία που εμπλέκονται στο δυστύχημα στον Δούναβη μετέφερε τουρίστες από τη Νότια Κορέα. Υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες συγκρούστηκε με άλλο πλεούμενο και ανατράπηκε.

Το δυστύχημα στη Βουδαπέστη σημειώθηκε στις 22:00 το βράδυ κοντά στο ουγγρικό κοινοβούλιο.

Πολλοί από τους 18 τουρίστες που διασώθηκαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στη Βουδαπέστη μετέδωσε η ουγγρική τηλεόραση. Μέλη των σωστικών συνεργείων χρειάστηκε να επαναφέρουν τουλάχιστον έναν από τους τουρίστες που διασώθηκαν μετά το ναυάγιο του πλοίου Γοργόνα.

Φωτογραφία Reuters

Στο πλοίο «Γοργόνα» επέβαιναν 33 τουρίστες και δύο μέλη πληρώματος. Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, «επαγγελματίες δύτες αναζητούν επιζώντες». Προηγούμενες πληροφορίες ανάφεραν ότι τουλάχιστον 16 άνθρωποι αγνοούνται.

Την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενδέχεται να δυσχεράνει η σφοδρή βροχόπτωση και το γεγονός ότι ο Δούναβης είναι φουσκωμένος με ισχυράρεύματα.

Φωτογραφία Reuters

Πλάνα που μετέδωσαν ουγγρικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τη μία όχθη του Δούναβη να έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, στην Πέστη, ακριβώς απέναντι από το Κάστρο της Βούδας, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Οι τουρίστες που βρίσκονταν στο ένα από τα πλοία έκαναν βόλτα στον Δούναβη για να δουν τα αξιοθέατα στη Βουδαπέστη.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Η αστυνομία έδωσε εντολή να ανασταλεί η κίνηση όλων των πλοίων στον Δούναβη στο τμήμα του που περνάει από το κέντρο της Βουδαπέστης.