Πα. Μαρ 29th, 2024

Τρεις συμβάσεις έργων για την Κορινθία

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Τρεις συμβάσεις έργων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας.

Η μία σύμβαση αφορά το προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ έργο συντήρησης της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Αθηνών και Κορίνθου – Πατρών, μέσα στα όρια του νομού Κορινθίας. Η δαπάνη της σύμβασης είναι 646.000,01 ευρώ και η συνολική προθεσμία περαίωσης του όλου έργου ορίστηκε σε 12 μήνες.

Ο Π. Νίκας υπέγραψε επίσης και δύο συμβάσεις αντιπλημμυρικών έργων, μία δαπάνης 322.914,90 ευρώ και με αντικείμενο καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές των Δήμων Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και μία δαπάνης 245.999,99 ευρώ για ανάλογες εργασίες σε ρέματα σε περιοχές των Δήμων Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Νεμέας. Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου των πιο πάνω συμβάσεων ορίστηκε σε 24 μήνες.

Κατά την παρουσία του στην Κόρινθο, ο περιφερειάρχης εξέτασε την πορεία υλοποιούμενων έργων, ενώ είχε συνεργασία και με υπηρεσιακούς παράγοντες για την επίλυση διοικητικών θεμάτων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι έγινε προετοιμασία δύο συσκέψεων στην Π.Ε. Κορινθίας για σημαντικά θέματα -μία που θα αφορά στα αγροτικά θέματα της Περιφερειακής Ενότητας και μια δεύτερη, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με αντικείμενο τον δρόμο στις πυρόπληκτες περιοχές από τον Σχίνο μέχρι τα Βίλλια και Πόρτο Γερμενό.