Σα. Απρ 20th, 2024

Υδρα: Μάγεψε ο Κραουνάκης στη συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο Νίκο Στεφάνου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με φόντο το ομοίωμα (δια χειρός Στεφάνου) ανεμοπλάνου που ο ατρόμητος Υδραίος Α. Καμπέρος “τρελλοκαμπέρος” πέταξε το 1912 στην Υδρα ο Κραουνάκης απογείωσε το κοινό.

Ηταν το 1912 όταν ο, Υδραίος στην καταγωγή, Δημήτριος Καμπέρος (1883 – 1942) πέταξε με το πρωτοπόρο ανεμοπλάνο – υδροπλάνο από το Νέο Φάληρο και προσγειώθηκε στη θέση Μανδράκι της ΄Υδρας. Ο λόγος για τον ατρόμητο αξιωματικό πυροβολικού, πρωτοπόρο της πολεμικής αεροπορίας, που έχει σπάσει το τότε παγκόσμιο όριο ταχύτητας των 110 χιλιομέτρων την ώρα κι έχει κάνει την πρώτη παγκοσμίως στρατιωτική χρήση αεροπλάνου για παρατήρηση του εχθρού – σημειωτέον από το ότι έκανε, παράτολμα για την εποχή πράγματα, απέκτησε το ψευδώνυμο “τρελλοκαμπέρος”, ευρέως διαδεδομένο ως σήμερα.

 Εδώ και λίγες μέρες ομοίωμα αυτού του πρωτοπόρου ανεμοπλάνου – υδροπλάνου δια χειρός του μεγάλου δάσκαλου, ζωγράφου και σκηνογράφου, Νίκο Στεφάνου, βρίσκεται στο λιμάνι της ΄Υδρας στο πλαίσιο της έκθεσης: «Τα παιχνίδια της ζωής μας. Το μυστικό εργαστήρι του Νίκου Στεφάνου» που συγκεντρώνει περίπου 40 ζωγραφικά έργα (ισάριθμες μακέτες σκηνογραφιών και ένα μεγάλο σύνολο κατασκευών, παιχνιδιών, μικρών γλυπτών και άλλων έργων) κι εγκαινιάζεται στις 24 Αυγούστου υπό την επιμέλεια του Αλέξη Βερούκα.

Κι ήταν αυτό το έργο που αποτέλεσε το ιδανικό φόντο στη λαϊκή γιορτή με την οποία ο Σταμάτης Κραουνάκης + Σπείρα απογείωσαν το κοινό τους την Παρασκευή το βράδυ στο λιμάνι της ΄Υδρας στη συναυλία αφιερωμένη στον Νίκο Στεφάνου που βρέθηκε ανάμεσα στους θεατές ιδιαίτερα συγκινημένος.

 Δεκάδες κόσμου, καθήμενοι και όρθιοι, πήραν μέρος στη μουσική παράσταση «Φίλα με… στην ΄Υδρα»  γεμίζοντας τον χώρο όπου ο Σταμάτης Κραουνάκης + Σπείρα ερμήνευσαν μεγάλες μουσικές επιτυχίες. Λίγο πριν αρχίσει η μουσική εκδήλωση ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης καλωσόρισε τον Σταμάτη Κραουνάκη και τους συνεργάτες του και ευχαρίστησε τον εικαστικό Αλέξη Βερούκα για τη συμβολή του στην όλη διοργάνωση.    Η έκθεση διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας. Διάρκεια: ως 18 Σεπτεμβρίου 2019.   Δείτε φωτογραφίες από τη βραδιά:    

Η Σπείρα καλωσορίζει τον Σταμάτη Κραουνάκη στη σκηνή
Η Σπείρα καλωσορίζει τον Σταμάτη Κραουνάκη στη σκηνή
«Φίλα με ...στην ΄Υδρα»
«Φίλα με …στην ΄Υδρα»
Υπέροχα φωτισμένο το ομοίωμα ανεμοπλάνου - υδροπλάνου αποτέλεσε το «φόντο» της μαγικής λαϊκής συναυλίας
Υπέροχα φωτισμένο το ομοίωμα ανεμοπλάνου – υδροπλάνου αποτέλεσε το «φόντο» της μαγικής λαϊκής συναυλίας
Στιγμιότυπο από τη βραδιά
Στιγμιότυπο από τη βραδιά
Το ομοίωμα του πρωτοπόρου ανεμοπλάνου - υδροπλάνου του ατρόμητου Υδραίου Καμπέρου (που πήρε το ψευδώνυμο "τρελλοκαμπέρος") δια χειρός του μεγάλου δάσκαλου, ζωγράφου και σκηνογράφου, Νίκου Στεφάνου, στο λιμάνι της ΄Υδρας
Το ομοίωμα του πρωτοπόρου ανεμοπλάνου – υδροπλάνου του ατρόμητου Υδραίου Καμπέρου (που πήρε το ψευδώνυμο “τρελλοκαμπέρος”) δια χειρός του μεγάλου δάσκαλου, ζωγράφου και σκηνογράφου, Νίκου Στεφάνου, στο λιμάνι της ΄Υδρας

www.thetoc.gr