Πε. Μαρ 28th, 2024

Υπέκυψαν 2 ηλικιωμένοι ασθενείς- 171 τα θύματα στη χώρα (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

171 είναι πλέον τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς σήμερα υπέκυψαν 2 ηλικιωμένοι ασθενείς, με υποκείμενα νοσήματα. Μία γυναίκα στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα και ένας άνδρας στο νοσοκομείο Αττικόν.

21 είναι τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωροκαι συνολικά ανέρχονται σε 2.873. Από τα νέα κρούσματα τα 19 προέρχονται από τον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας. 19 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ και 98 έχουν εξέλθει από τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Στον υπόλοιπο κόσμο οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τα 5,3 εκατομμύρια και οι θάνατοι τις 340 χιλιάδες ενώ σχεδόν 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι που εκδήλωσαν τη νόσο έχουν ιαθεί. Στη Βραζιλία έχει μεταφερθεί το επίκεντρο της πανδημίας σε ό,τι αφορά τη Λατινική Αμερική, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων είναι ραγδαία. Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 21(μία) χιλιαδες νέες περιπτώσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ιχνηλατήσεις των τελευταίων κρουσμάτων στη Νέα Σμύρνη Λάρισας καθώς συνεχίζεται η διασπορά στην οικισμό των Ρομά.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 18 το τελευταίο 24ωρο εκ των οποίων τα 16 είναι από ιχνηλατήσεις ενώ 2 είναι μεμονωμένα. Πρόκειται για 46χρονο ο οποίος νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου Λάρισας και έγκυο Ρομά 21 ετών η οποία γέννησε το τρίτο της παιδί. Η μητέρα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο, στον οποίο υποβλήθηκε πριν την καισαρική. Αρνητικό στον κορονοϊό βγήκε το τεστ για το νεογνό.

ΕΡΤ1