Τε. Απρ 24th, 2024

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας για την προστασία του Κορινθιακού και Αργοσαρωνικού κόλπουτου μεταξύ του Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και «ΟΖΟΝ»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/6/2020 στην αίθουσα του Δημοτικού
Θεάτρου Κορίνθου, η Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας για την προστασία του Κορινθιακού και Αργοσαρωνικού κόλπου, μεταξύ του Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και του μη
κερδοσκοπικού οργανισμού «ΟΖΟΝ».

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα συμμετείχε στην εκδήλωση υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των τοπικών τμημάτων της διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στις περιφερειακές ενότητες που βρέχονται από τον Κορινθιακό και Σαρωνικο κόλπο, και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΟΖΟΝ. Ο σκοπός του πρωτοκόλλου είναι η προστασία του των παράκτιων περιοχών στον Κορινθιακό και Αργοσαρωνικό κόλπο. 
Στο χαιρετισμό της η κα Κόρκα συνεχάρη τους συμμετέχοντας για την εθελοντική προσφορά και την συνεχή καθαριότητα των ακτών της Πελοποννήσου. Επίσης δήλωσε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε αυτή την προσπάθεια όπως και σε όλες τις ενέργειες που προφυλάσσουν το φυσικό μας πλούτο και το περιβάλλον.

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι η μεγαλύτερη Παγκόσμια Οργάνωση Αστυνομικών και συμμετέχουν σε αυτή 67 χώρες με 450.000 Αστυνομικούς.
Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα, από τα πρώτα σε παγκόσμια κατάταξη σε αριθμό μελών και δραστηριοτήτων, εφέτος εορτάζει τα 55 χρόνια αδιάλειπτης εθελοντικής προσφοράς σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο για τη χώρα μας ελπίζουμε στη στήριξη των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Τμήματος /ΔΕΑ , αλλά και του έργου των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το πρωτόκολλο συνεργασίας, θα αποτελέσει μία γόνιμη, δημιουργική αφετηρία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των μελών της ένωσής μας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι εθελοντών Αστυνομικών, από τις Τ.Δ Κορινθίας, Αχαΐας, Αιτωλίας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Αθηνών – Αττικής, Πειραιώς και Νήσων και Αργολίδας.