Πα. Μαρ 29th, 2024

Υποδοχή της Πρωτοχρονιάς στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη σήμερα, Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023, στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου.

Στη συνέχεια, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην αρκαδική πρωτεύουσα, ο Π. Νίκας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, σε εκδήλωση στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Διοικητικού – Οικονομικού Χρήστος Λαμπρόπουλος και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.α.

Σε σύντομη ομιλία του ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με την Εκκλησία, την πολιτεία, όπως και τους φορείς σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα -“η άθροιση των δυνάμεων οδηγεί πάντοτε στο καλύτερο αποτέλεσμα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι “το μέλλον ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, αναφέροντας ειδικότερα:

“Παρά το γεγονός ότι είμαστε ίσως η καλύτερη Περιφέρεια στην Ελλάδα ως προς τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, παραμένουμε μια φτωχή Περιφέρεια γιατί για χρόνια δεν έχουμε αξιοποιήσει τα πολλά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Ως περιφερειακή Αρχή εργαζόμαστε για να ανατρέψουμε την κατάσταση αυτή, έχω την βεβαιότητα ότι το μέλλον ανήκει στην Πελοπόννησο, σε όλους τους τομείς -στον πρωτογενή, στον τουρισμό, αλλά και στον δευτερογενή τομέα” σημείωσε ο Π. Νίκας, επισημαίνοντας τη συμβολή προς την κατεύθυνση αυτή του Αρκάδα επενδυτή Σταύρου Δέμου με την επένδυση σύγχρονης μονάδας παραγωγής φαρμάκων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.