Σα. Απρ 20th, 2024

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας: «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά»

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Ως Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια εκ βάθους καρδίας, για την απώλεια άλλης μιας ζωής, γένους θηλυκού, με θύτη τον ίδιο της τον σύντροφο, που συντάραξε αυτή τη φορά την περιοχή της Κορινθίας.
Είμαστε συγκλονισμένοι ως κοινωνία και συνάδελφοι της αδικοχαμένης κοπέλας
( ενημερωθήκαμε ότι εργαζόταν στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Κόρινθο), αλλά και γονείς παιδιών σε παραπλήσια ηλικία με τη δική της.
Το τελευταίο αυτό έγκλημα έρχεται να προστεθεί στο πρόσφατο έγκλημα στα Γλυκά Νερά και σε τόσα εγκλήματα ακόμη σε βάρος γυναικών από τους ίδιους τους συντρόφους τους.
Είναι επιτακτική ανάγκη να περάσουμε ως κοινωνία, πιέζοντας την εκάστοτε Πολιτεία, από τα λόγια στα έργα.
Ως πότε αυτή και μόνο η απονομή δικαιοσύνης δεν θα λειτουργεί αποτρεπτικά στη διάπραξη φονικών ενεργειών;
Ως πότε θα ολιγωρούμε στην έμφαση που πρέπει να δοθεί στον τρόπο ανατροφής των παιδιών μας, με παρεμβάσεις από πλευράς Πολιτείας για την ευθύνη της οικογένειας και της κοινωνίας στη διαμόρφωση των ανθρώπινων ψυχών και των μηνυμάτων που πρέπει να φροντίζουμε να τους περνάμε για τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και για την απέχθεια στο έγκλημα;
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, προσκαλέσαμε στον Φαρμακευτικό Σύλλογο το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του Δήμου Κορινθίων, προκειμένου να οργανώσουμε τη μέγιστη δυνατή ευαισθητοποίηση των πολιτών και μέσα από τα φαρμακεία, επάνω στο θέμα της βίας που ασκείται μέχρι θανάτου στις γυναίκες.
Και να που συνέβη ανάλογο έγκλημα που αφορά στην Κορινθία, το οποίο μας υποχρεώνει να μην εφησυχάζουμε και να μην παραιτούμαστε από την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης της έμφυλης βίας μέσα στα πλαίσια συζυγικών και συντροφικών σχέσεων.

Με τιμή

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ