Πε. Απρ 25th, 2024

Φιλιππίνες: Έσπασε την καραντίνα και τον τιμώρησαν με 300 «βαθιά καθίσματα» – Πέθανε από εξάντληση (video)

Policean patrol as Roman Catholic devotees gather in front of Quiapo church during Good Friday in Manila on April 2, 2021, after the government imposed strict lockdowns to cope with a surge in Covid-19 infections. (Photo by Jam STA ROSA / AFP)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένας Φιλιππινέζος υποβλήθηκε σε τιμωρία από την αστυνομία για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων και έχασε τη ζωή του.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον Darren Manaog Penaredondo, ο οποίος είχε βγει έξω μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στο νησί Λουζόν για να αγοράσει νερό.

Αφού τον ανάγκασαν να κάνει 300 «βαθιά καθίσματα» ως τιμωρία, ο άντρας κατέρρευσε και πέθανε την επομένη.

«Όλη εκείνη τη μέρα δυσκολευόταν να βαδίσει, απλώς μπουσουλούσε» έγραψε συγγενικό του πρόσωπο στο Facebook. Αργότερα άρχισε να παθαίνει κρίσεις κι η καρδιά του σταμάτησε. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά τελικά άφησε την τελευταία του πνοή γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Marlo Solero, διοικητής στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν σωματικές τιμωρίες για τους παραβάτες, μόνο συστάσεις από τις Αρχές. Και δήλωσε πως αν αποδειχθεί ότι οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε βαθιά καθίσματα, θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Την ανακοίνωση του θανάτου του τραγικού άντρα έκανε συγγενής του στο Facebook. Ο Adrian Lucena είπε πως ο Penaredondo πιάστηκε να παραβιάζει τα μέτρα μαζί με άλλους και οι αστυνομικοί τούς έβαλαν όλους μαζί να κάνουν 100 βαθιά καθίσματα, συγχρονισμένα.

Όταν κάποιος χαλούσε τον ρυθμό, η καταναγκαστική γυμναστική ξεκινούσε ξανά. Κι έτσι έφτασαν να κάνουν 300 βαθιά καθίσματα ο καθένας.

Ο άντρας επέστρεψε στο σπίτι του με αφόρητους πόνους, σύμφωνα με τον αδερφό του, και δεν μπορούσε να περπατήσει. Την επόμενη μέρα έπεσε νεκρός.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε πως ερευνά το θέμα από κοινού με την αστυνομία, αποκαλώντας την τιμωρία «βασανιστήριο».

Πηγή: newsbeast.gr, in.gr