Πα. Απρ 19th, 2024

Χάρτης ECDC για κορονοϊό: Ποιες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται στο «κόκκινο»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Περίπου οι μισές περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ οι υπόλοιπες στο «κίτρινο», σύμφωνα με τον αναθεωρημένο χάρτη για την επιδημιολογική εικόνα της Ευρώπης, που εκδίδει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) κάθε Πέμπτη. Ο χάρτης αποτυπώνει τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων κορονοϊού και δείκτη θετικότητας.

Ειδικότερα, στο «κόκκινο» βρίσκονται η Στερεά Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία, η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα. Στις περιοχές αυτές τα κρούσματα κυμαίνονται από 50 έως 150 ανά 100.000 κατοίκους.

Η υπόλοιπη χώρα έχει «κίτρινο» χρώμα, δηλαδή εκεί τα κρούσματα είναι λιγότερα από 50 ανά 100.000 κατοίκους με δείκτη θετικότητας από 4% και πάνω ή τα κρούσματα είναι 25 -150 ανά 100.000 με δείκτης θετικότητας μικρότερο του 4%.

Στον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», ενώ η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών βρίσκεται στο «κίτρινο». Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας στη χώρα βρίσκεται κάτω από το όριο του 4%, ενώ στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης
ο δείκτης ξεπερνά το 4%.