Σα. Απρ 20th, 2024

Χρίστος Δήμας: Αποχαιρετάμε με μεγάλη στενοχώρια έναν σπουδαίο Έλληνα, τον Στέφανο Μίλλερ

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Αποχαιρετάμε σήμερα με μεγάλη στενοχώρια έναν σπουδαίο Έλληνα, τον Στέφανο Μίλλερ.

Ο Στέφανος γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά από μικρός αγάπησε την Ελλάδα, ειδικότερα την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Όταν ήρθε ως φοιτητής στην χώρα μας κατάλαβε πως εδώ ήταν ο τόπος του, έπρεπε όμως και η τύχη να τον οδηγήσει στην Νεμέα.

Μετά από εξαιρετικά επίμονες προσπάθειες «ο Αμερικάνος» ανακάλυψε το Αρχαίο στάδιο της Αρχαίας Νεμέας. Στη συνέχεια αφιερώθηκε εξ´ολοκλήρου στην περιοχή και πρωτοστάτησε στην εύρεση χρημάτων κυρίως απο τις ΗΠΑ για την ανέγερση του μουσείου, την αναστύλωση του ναού του Δία, την διοργάνωση των Νέμεων αγώνων, την προβολή και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Νεμέας και πολλά άλλα. Δίδαξε σε χιλιάδες μαθητές, ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους και πάντοτε ήταν το σημείο αναφοράς, ο κυριότερος πρεσβευτής της Νεμέας ανά τον κόσμο.

Ο Στέφανος εκτός από τις γνώσεις του, είχε πάθος για την ζωή και πηγαία αίσθηση του χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Ηταν ευγενής, γενναιόδωρος αλλά και χαρισματικός άνθρωπος που σε συνέπαιρνε με τις ιστορίες για την ζωή του.

Η δική του ιστορία όμως θα παραμείνει αιώνια για πάντα δίπλα στους μεγάλους της Νεμέας που ο ίδιος βοήθησε να αναδείξουμε όπως ο Ηρακλής, το λιοντάρι της Νεμέας, ο Οφέλτης και πολλοί άλλοι. Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα.