Πε. Μαρ 28th, 2024

Χρίστος Δήμας: «Νέα σημαντική εξέλιξη για την Διώρυγα της Κορίνθου»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Χρίστος Δήμας: «Νέα σημαντική εξέλιξη για την Διώρυγα της Κορίνθου».

Εθνικής σημασίας και άμεσης προτεραιότητας χαρακτηρίστηκαν τα έργα αποκατάστασης στην Διώρυγα της Κορίνθου. Σε επικοινωνία που είχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας στις αρχές της εβδομάδας με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, του επεσήμανε την ανάγκη να χαρακτηριστεί το έργο «Αποκατάστασης ζημιών στα πρανή Διώρυγας Κορίνθου» ως σύνθετο και ειδικό έργο Εθνικού Επιπέδου με αποτέλεσμα να μπορεί να επιταχύνει σημαντικά την διαδικασία των μελετών και της αποκατάστασης του από την πλευρά του κράτους.

 Πράγματι, πριν από λίγο ο Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής υπέγραψε την σχετική υπουργική απόφαση με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο έργο να επιταχύνεται, ειδικότερα η αποκατάσταση ζημιών και η σταθεροποίηση των πρανών ώστε να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η ασφαλής επαναλειτουργία της Διώρυγας.

Το σκεπτικό βασίζεται στο γεγονός πως η Διώρυγα Κορίνθου αποτελεί παγκόσμιο γεωγραφικό κόμβο επικοινωνίας μεταξύ του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους και μαζί με την Διώρυγα του Παναμά και του Σουέζ αποτελούν τις τρεις τεχνικές διώρυγες που υφίστανται σήμερα στον κόσμο.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, παρατηρούνται συχνές καταπτώσεις, όπως και σήμερα, και για να μη σημειωθούν ατυχήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους της διώρυγας και τους επιβαίνοντες σε διερχόμενα πλοία απαιτείται άμεσα η εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης των ζημιών που έχουν παρουσιαστεί στα πρανή.

Ο κ. Δήμας ευχαρίστησε προσωπικά τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη για την άμεση κινητοποίηση και την ανταπόκρισή τους.