Πα. Μαρ 29th, 2024

Χρυσοχοΐδης: Περιπολίες από τη ΔΙ.ΑΣ. κάθε δέκα λεπτά, σε κάθε γειτονιά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την παρουσία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε κάθε γειτονιά προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημείωσε, ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα του Ιανουαρίου, όταν και θα ορκιστούν 1500 αστυνομικοί οι οποίοι ήδη εκπαιδεύονται.

«Μετά την ορκωμοσία 1.500 αστυνομικών, κάθε δέκα λεπτά, αστυνομικές δυνάμεις ΔΙ.ΑΣ θα περιπολούν κάθε γειτονιά επί 24ωρου βάσεως. Κάθε δέκα λεπτά οι πολίτες θα βλέπουν αστυνομικούς. Πάει, τελείωσε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ακόμη αναφερόμενος στα περιστατικά αστυνομικής βίας υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει άκριτη αποδοχή των καταγγελιών (…)

Εχουν δοθεί οι απαντήσεις (…) κάποια από αυτά είναι εντελώς ψέματα και κάποια άλλα δεν είναι όπως ακριβώς τα περιγράφετε. Παρά ταύτα όλα διερευνώνται».

Πρόσθεσε εξάλλου ότι: «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκαν καταγγελίες για 321 περιστατικά αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας».

Αναφερόμενος στο περιστατικό με την καταγγελία που έκανε μία φοιτήτρια και με βάση την οποία αστυνομικοί την υποχρέωσαν να κατεβάσει το παντελόνι της απάντησε πως «νόμιζα ότι μιλάμε σοβαρά».

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι η επιτροπή Αλιβιζάτου θα ελέγχει κάθε ΕΔΕ για καταγγελίες άσκησης βίας.

Μάλιστα, προανήγγειλε ότι στις αρχές του 2020 θα κατατεθεί νομοσχέδιο μέσω του οποίου θα κατοχυρωθεί η λειτουργία μηχανισμού περιστατικών αστυνομικής βίας με ανακριτικές αρμοδιότητες από τον Συνήγορο του Πολίτη.