Πε. Μαρ 28th, 2024

Χωρίς διόδια για τις εκλογές οι μετακινήσεις στους αυτοκινητοδρόμους

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δίχως την καταβολή αντιτίμου θα γίνεται η διέλευση από τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας για τις εκλογές για τη διευκόλυνση των εκλογέων.

Συγκεκριμένα, οι μπάρες στους αυτοκινητόδρομους, αλλά και στον αυτοκινητόδρομο της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου θα είναι σηκωμένες από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου για τους οδηγούς.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους η ελεύθερη διέλευση θα ισχύσει από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου, με τη επίδειξη των απαιτούμενων εγγράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του μέτρο της δωρεάν διέλευσης θα είναι σε ισχύ ως τις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, δηλαδή την επομένη των εκλογών.

Οι παραχωρησιούχοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια θα αποζημιωθούν από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις.

Βάσει των σχετικών συμβάσεων μεταξύ της πολιτείας και των εταιρειών, το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους παραχωρησιούχους όποτε το επιθυμεί, να σταματήσουν την είσπραξη διοδίων. Κάθε φορά που το πράττει, η ιδιωτική εταιρεία δικαιούται να ζητήσει από την πλευρά της επιστροφή των απολεσθέντων εσόδων, σύμφωνα με τις καταγραφές που έχει για τον αριθμό των αυτοκινήτων που πέρασαν.