Σα. Απρ 20th, 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ την Τετάρτη  21/7/2021 πραγματοποίησαν την δεύτερη επιτυχημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αναγκαστική επιβολή ιατρικών πράξεων στους πολίτες, στην κεντρική πλατεία (περιβολάκια) Κορίνθου.

 Η συμμετοχή των κορίνθιων πολιτών στο κάλεσμα της επιτροπής αγώνα των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, υπήρξε μαζική και αυθόρμητη, με την παρουσία πλήθους κόσμου κάθε ηλικίας, χωρίς κομματικές ταυτότητες. 

Οι πολίτες που παραβρέθηκαν  εξέφρασαν την ισχυρή τους αντίσταση ενάντια στην υποχρεωτική επιβολή ιατρικών πράξεων, ενάντια στον διαχωρισμό των πολιτών με κριτήριο τον εμβολιασμό, ενάντια στο φόβο και την στέρηση των βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων τους, ενάντια στον περιορισμό και την καταπάτηση των  θεμελιωδών δημοκρατικών ελευθεριών, με αφορμή την πανδημία.

Από τις απόψεις που εκφράστηκαν δημόσια και δημοκρατικά οι πολίτες της Κορινθίας απαιτούν από την κυβέρνηση προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους, όπως αυτά προκύπτουν από το Σύνταγμα, το εσωτερικό και διεθνές δίκαιο, από τα κατοχυρωμένα ατομικά τους δικαιώματα, όσον αφορά στην υγεία τους.  Απαιτούν τον σεβασμό στην ελεύθερη και ενημερωμένη συναίνεσή τους σε κάθε ζήτημα ιατρικής φύσεως που αφορά στον εμβολιασμό ενάντια στην πανδημία που αφορά τον ιό COVID-19. Απαιτούν την προστασία της εργασίας και την άρση κάθε υποχρεωτικότητας εμβολιασμού ως προϋπόθεση για να εργαστεί ο κάθε πολίτης. 

Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ καλούν τους βουλευτές της Κορινθίας κ.κ. Χρήστο Δήμα, Νικόλαο Ταγαρά, Κωνσταντίνο  Κόλια, Γεώργιο Ψυχογιό, αλλά και την προσφάτως αποχωρήσασα κ. Μαριλένα Σούκουλη, να δηλώσουν την θέση τους απέναντι στο εκβιαστικό αφήγημα της κυβέρνησης, για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του μαζικού εμβολιασμού και την σύνδεση αυτού με τα ευρύτερα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών. Ως αιρετοί βουλευτές έχουν ορκιστεί να υπηρετούν τον λαό και να εκφράζουν τη λαϊκή κυριαρχία ως θεμέλιο του πολιτεύματος. Ως βουλευτές λοιπόν, με ελεύθερη κατά την συνείδησή τους βουλή και βούληση, καλούνται να τοποθετηθούν απέναντι στον κορινθιακό λαό που τους ανέδειξε με την ψήφο τους να τον εκπροσωπούν δημοκρατικά, και όχι σαν… « βολευτές»  να σιωπούν!  Η επιλογή δική τους. Η απαίτηση δική μας.

Απευθύνουμε πρόσκληση για κοινό αγώνα στην Ιεραρχία του τόπου μας, στον Επίσκοπο και στους ιερείς. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος ως Προκαθήμενος, οφείλει να τοποθετηθεί και να υψώσει, αν χρειαστεί,  την επισκοπική ράβδο απέναντι στις εντολές του Καίσαρα,  που με αυτήν την υποχρεωτικότητα και τον εκβιασμό κινδυνεύει να μεταλλαχθεί το λογικό ποίμνιο ελεύθερων προσώπων σε ανελεύθερες  χειραγωγούμενες  μονάδες.

Καλούμε σε συστράτευση και αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών και της επιστημονικής-ιατρικής αλήθειας, όλους τους Δήμους Κορινθίας και τα Δημοτικά τους Συμβούλια. Πρωτίστως καλούμε, τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου κ. Αντώνιο Κυριαζή, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νεκτάριο Σπηλιόπουλο.

Καλούμε στην υπεράσπιση του Συντάγματος και των βασικών ατομικών δικαιωμάτων:

Τον  Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου και την πρόεδρό του κ. Παναγιώτα Επιβατινού,

Τον Ιατρικό Σύλλογο Κορίνθου και τον πρόεδρό του κ. Χρυσοβαλάντη Μέλλο,

Τον Διοικητή του Γ.Ν Κορίνθου κ. Γρηγόριο Καρπούζη,

Τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορίνθου και την πρόεδρό του κ. Σοφία Κλοκώνη,

Το Εμπορικό Επιμελητήριο Κορίνθου και τον πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Πιτσάκη,

Τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου και τον πρόεδρό του κ. Βασίλη Γεώργαρη,

Καλούμε τέλος,  κάθε ενεργό πολίτη αυτού του τόπου για την προστασία της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της υγείας και της αυτοδιάθεσης των ελλήνων πολιτών!!

Ακολουθεί το Ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα δια βοής από τους πολίτες της Κορινθίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Ζούμε παράδοξα ,ανορθόδοξα και αντικανονικά πράγματα .

Η επιστροφή στη διαβόητη κανονικότητα φαίνεται πως έχει γίνει μια ατέρμονη προσπάθεια να κυνηγάμε το ανέφικτο. Η κανονικότητα που μας λένε είναι η αντικανονικότητα που μας επιβάλλουν.

Εδώ και ενάμιση χρόνο οι πολίτες αυτού του τόπου κάναμε υπομονή και εμπιστευθήκαμε την κυβέρνηση και τους ειδικούς επιστήμονες, προκειμένου να μας βγάλουν από το σκοτεινό τούνελ της πανδημίας, χωρίς όμως το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Η προχειρότητα, τα  πρωτοφανή, παράλογα και υπερβολικά πολιτικά μέτρα που αποφασίζονται εν μια νυκτί,  συνεργούσης της αντιπολίτευσης και συμβοηθούντος όλου του πολιτικού φάσματος, με τη σιωπηλή συναίνεση της Εκκλησίας, του νομικού και ιατρικού κόσμου, ωμά και απροκάλυπτα ακυρώνουν την ίδια την ιατρική, τους ειδικούς και αυτό το Σύνταγμα της χώρας!

Ο κάθε πολίτης έρχεται αντιμέτωπος πλέον με τον αναγκαστικό – οριζόντιο εμβολιασμό, ανεξαρτήτως  ηλικίας, ιατρικού ιστορικού, κατάστασης και συνθήκης, ανεξαρτήτως της ελεύθερης βούλησής του. 

Η πολιτική ηγεσία έχει επιδοθεί σε μια ταχύτατη κούρσα  υποχρεωτικού εμβολιασμού των Ελλήνων, μέσω   του πειθαναγκασμού, της  χειραγώγησης, της σύνδεσης με το αναφαίρετο αγαθό της εργασίας και της επιβίωσης, και κυρίως του ψυχολογικού εκβιασμού όσων στέκονται με σκεπτικισμό απέναντι στην αυταρχική επιβολή της ένεσης με όποιο κόστος.

Η επιστήμη θυσιάζεται στο βωμό της  κατάφωρης παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών .

 Η Επιστήμη  δυστυχώς εργαλειοποιήθηκε, για να πειθαναγκάσει τους πολίτες, στην επιβολή ιατρικών πράξεων χωρίς τη συναίνεσή τους.

 Πού ξανακούστηκε η επιβαλλόμενη παρέμβαση ιατρικών πράξεων στο άτομο, ακόμα παρά και τη δεδηλωμένη  αντίθεση αυτού!!!

Είναι πρωτοφανές, αντιδημοκρατικό και απάνθρωπο, ούτε τα πιο στυγνά καθεστώτα, ούτε οι πιο αρρωστημένοι νόες δεν θα τολμούσαν να απειλούν και να εκβιάζουν τον πολίτη να δεχτεί παρά τη θέλησή του ιατρικές παρεμβάσεις στο σώμα του.

Από πότε η ιατρική επιστήμη αντί να υπηρετεί τον άνθρωπο, υπηρετεί την πολιτική και τους πολιτικούς; Γιατί η ιατρική κοινότητα είναι διχασμένη σε εμβολιαστές και αντιεμβολιαστές; Από πότε η ελεύθερη επιστημονική άποψη λογοκρίνεται επειδή είναι αντίθετη από την κυρίαρχη πολιτική αντίληψη;

Γιατί η πολιτεία δεν επιτρέπει τον ελεύθερο επιστημονικό διάλογο ανάμεσα στους επιστήμονες, γιατί θέσπισε ακαταδίωκτο για τους ειδικούς που εισηγούνται στην κυβέρνηση, γιατί αφαιρεί το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης από πολίτες και επιφανείς επιστήμονες, γιατί τα ΜΜΕ προβάλλουν μόνο μία άποψη και στερούν το διάλογο και την ελεύθερη επιστημονική έκφραση;; Πόσο επιστημονικά και δημοκρατικά είναι όλα αυτά;

Ουδέποτε στην ιστορία της ανθρωπότητας  δεν  βγήκε η πολιτική εξουσία με την σύριγγα  στο χέρι, κραδαίνοντάς την μάλιστα ως  όπλο βίαιης καταστολής οποιασδήποτε αντίστασης . Μόνο στα απάνθρωπα ναζιστικά καθεστώτα  και στα κολαστήρια  των ολοκληρωτικών μισάνθρωπων καθεστώτων  η ιατρική επιστήμη γινόταν η παλλακίδα της εξουσίας . Και αυτό έχει καταδικαστεί στην συνείδηση  όλων των λαών του κόσμου.

Δεν αρνούμαστε τα πορίσματα των επιστημών, αρκεί να είναι πλήρη και εμπεριστατωμένα.

Δεν αμφισβητούμε  την άοκνη προσπάθεια των γιατρών και των ερευνητών, αρκεί να υπάρχει πλήρης ενημέρωση και διαφάνεια.

 Δεν είμαστε αρνητές των εμβολίων, δεν επιθυμούμε το διχασμό, θέλουμε υγεία, ειρήνη και ευημερία και ισονομία για όλους. Επιθυμούμε και απαιτούμε την ισχύ του Κράτους Δικαίου.

Είμαστε Έλληνες πολίτες με δικαιώματα και ελευθερίες στη ζωή, την υγεία, την εργασία και την αυτοδιάθεσή μας. Είμαστε απόγονοι Ελλήνων που αγωνίστηκαν για όλα τα παραπάνω και μας δίδαξαν τη διαφορά της σκλαβιάς από την ελευθερία. Δεν θέλουμε να γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας μπουκωμένοι  σκλάβοι ….μπουκωμένοι με 150 ευρώ για εξαγορά της ελεύθερης βούλησης!!!!!

Είμαστε σκεπτικιστές, όχι αρνητές, γιατί δεν μας πείσατε ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για την υγεία μας, γιατί περιμένουμε πλήρη ενημέρωση επιστημονική-ιατρική και μας την στερείτε, γιατί διαχειρίζεστε πολιτικά την πανδημία και όχι υγειονομικά,  όπως θα οφείλατε απέναντι στον ελληνικό λαό που σας εμπιστεύθηκε τις τύχες του !

Αποδεχόμαστε και σεβόμαστε τον επιστημονικό μόχθο για το γενικό καλό, αρκεί ο στόχος να είναι το γενικό καλό και όχι η εργαλειοποίηση  αυτού . Το καλό για να είναι καλό, πρέπει και με καλό τρόπο να γίνεται .

Δεν μπορεί το αγαθό της υγείας να υπάρχει χωρίς το αγαθό της ελευθερίας. Ζωή με υγεία χωρίς ελευθερία  είναι το εφαλτήριο για να πατήσει γερά ο φόβος. Και μια φοβισμένη κοινωνία μπορεί να γίνει  ευκολότερα μια χειραγωγήσιμη κοινωνία.Το όνειρο κάθε δικτάτορα !!! Ο στόχος κάθε ηγεμονίσκου!!

Όταν λοιπόν ζούμε  την απροκάλυπτη καταστρατήγηση  διατάξεων του Ελληνικού Συντάγματος,των κανόνων Διεθνούς  και εγχωρίου Δικαίου, Διεθνών Συμβάσεων, την περιστολή των ατομικών μας ελευθεριών και τον ψυχαναγκαστικό εκβιασμό της υποχρεωτικότητας της σύριγγας, τότε κινδυνεύει η ελευθερία, η δημοκρατία και βεβαίως  η υγεία, πρωτίστως η ψυχική.

Οι ενεργοί πολίτες Κορινθίας  υψώνουν φωνή και ανάστημα  μαζί με όλους αυτούς,εντός και εκτός των τειχών της χώρας, που λένε ΟΧΙ στην ωμή  και εκβιαστική υποχρεωτικότητα της οποιασδήποτε ιατρικής πράξης που  επιβάλλεται παρά τη δεδηλωμένη αντίθεση του πολίτη.

Καλούμε τον νομικό κόσμο της χώρας να υποστηρίξει  τα αναφαίρετα δικαιώματά μας ζωής και ελευθερίας  και να δράσει  επιτέλους άμεσα όπως το Σύνταγμα και το Κράτος Δικαίου ορίζει.

Συγκεκριμένα, περιμένουμε το Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου  να τοποθετηθεί θεσμικά και επισήμως για αυτό τον βαρβαρισμό του εξαναγκασμού που περιστέλλει την ελευθερία των ελλήνων πολιτών.

Γιατροί και υγειονομικοί, επιστήμονες και ερευνητές στον χώρο της υγείας καλούνται και αυτοί να τοποθετηθούν ατομικά και συλλογικά  στο θέμα όπως έχει προκύψει με την αναγκαιότητα και υποχρεωτικότητα εμβολίων και φαρμάκων και να ενημερώσουν επιτέλους τους πολίτες σφαιρικά και αντικειμενικά.

Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ καλούν τους βουλευτές της Κορινθίας κ.κ. Χρήστο Δήμα, Νικόλαο Ταγαρά, Κωνσταντίνο  Κόλια, Γεώργιο Ψυχογιό, αλλά και την προσφάτως αποχωρήσασα κ. Μαριλένα Σούκουλη, να δηλώσουν την θέση τους απέναντι στο εκβιαστικό αφήγημα της κυβέρνησης, για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του μαζικού εμβολιασμού και την σύνδεση αυτού με τα ευρύτερα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών. Ως αιρετοί βουλευτές έχουν ορκιστεί να υπηρετούν τον λαό και να εκφράζουν τη λαϊκή κυριαρχία ως θεμέλιο του πολιτεύματος. Ως βουλευτές λοιπόν, με ελεύθερη κατά την συνείδησή τους βουλή και βούληση, καλούνται να τοποθετηθούν απέναντι στον κορινθιακό λαό που τους ανέδειξε με την ψήφο τους να τον εκπροσωπούν δημοκρατικά, και όχι σαν… « βολευτές»  να σιωπούν!  Η επιλογή δική τους. Η απαίτηση δική μας.

Απευθύνουμε πρόσκληση για κοινό αγώνα στην Ιεραρχία του τόπου μας, στον Επίσκοπο και στους ιερείς. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος ως Προκαθήμενος, οφείλει να τοποθετηθεί και να υψώσει, αν χρειαστεί,  την επισκοπική ράβδο απέναντι στις εντολές του Καίσαρα,  που με αυτήν την υποχρεωτικότητα και τον εκβιασμό κινδυνεύει να μεταλλαχθεί το λογικό ποίμνιο ελεύθερων προσώπων σε ανελεύθερες  χειραγωγούμενες  μονάδες. Πώς το επιτρέπουν αυτό οι θρησκευτικοί μας ταγοί;

Καλούμε σε συστράτευση και αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών και της επιστημονικής-ιατρικής αλήθειας, όλους τους Δήμους Κορινθίας και τα Δημοτικά τους Συμβούλια. Πρωτίστως καλούμε, τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου κ. Αντώνιο Κυριαζή, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νεκτάριο Σπηλιόπουλο.

Καλούμε στην υπεράσπιση του Συντάγματος και των βασικών ατομικών δικαιωμάτων:

Τον  Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου και την πρόεδρό του κ. Παναγιώτα Επιβατινού,

Τον Ιατρικό Σύλλογο Κορίνθου και τον πρόεδρό του κ. Χρυσοβαλάντη Μέλλο,

Τον Διοικητή του Γ.Ν Κορίνθου κ. Γρηγόριο Καρπούζη,

Τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορίνθου και την πρόεδρό του κ. Σοφία Κλοκώνη,

Το Εμπορικό Επιμελητήριο Κορίνθου και τον πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Πιτσάκη,

Τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου και τον πρόεδρό του κ. Βασίλη Γεώργαρη,

 Τα Τοπικά ΜΜΕ, τα οποία οφείλουν να ενημερώνουν αντικειμενικά τους πολίτες προβάλλοντας όλες τις απόψεις ενάντια στην κρατική προπαγάνδα, τη λογοκρισία και την μονόπλευρη ενημέρωση, όπως και   ολόκληρο τον νομικό και ιατρικό κόσμο της Κορινθίας και όλης της Ελλάδας. 

Τέλος, υπογραμμίζουμε και τονίζουμε  την ανάγκη για ενότητα όλων των πολιτών και την απόρριψη κάθε διχασμού και ρήξης. Καλούμε όλους τους προαναφερόμενους παραλήπτες του παρόντος Ψηφίσματος να τοποθετηθούν δημόσια και υπεύθυνα  ενάντια στο διχασμό των πολιτών, ανεξάρτητα αν κάποιος έκανε ή δεν έκανε τα εμβόλια, αν θα τα κάνει τώρα ή αργότερα, αν είναι σκεπτικιστής ή όχι. Να προασπίσουν την δημοκρατία και την αλήθεια, την ελεύθερη έκφραση όλων των επιστημονικών απόψεων.  Τους καλούμε να αντισταθούν στην ωμή και στυγνή παραβίαση νόμων και αξιών  που επιβάλλει αυτή η επιβολή  πρωτοφανών  και άκρως επικίνδυνων υγειονομικών επιλογών και  κρατικών παρεμβάσεων.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ