Δε. Μάι 16th, 2022

Άμεσα οι 120 δόσεις σε εφορία και Ταμεία – Aκατάσχετο λογαριασμών αν υπάρχει συνέπεια

Κοινοποίηση ειδήσεων

Άμεσα πρόκειται να υλοποιηθούν οι 120 δόσεις παράλληλα με το χτίσιμο ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για όσους τηρούν τις ρυθμίσεις οφειλών.

Αυτό τόνισε νωρίτερα την Πέμπτη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση τρέχει ένα σχέδιο «ολιστικής» ρύθμισης σε εφορίες, ταμεία, τράπεζες με Μόνιμο Μηχανισμό Εξωδικαστικό, ο οποίος αναμένεται να ενεργοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Στο θέμα του κατώτατου μισθού από τις δηλώσεις Μοσκοβισί προέκυψε χθες πράσινο φως για αυξήσεις αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως μια πρόταση για αυξήσεις της τάξεως του 10% θα προκαλούσε έντονη γκρίνια από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο. Ο πήχης φαίνεται να μπαίνει πλέον πιο χαμηλά στη ζώνη 5%-8%.

Όσον αφορά στην καταγεγραμμένη ανησυχία της Κομισιόν έναντι δικαστικών αποφάσεων που μπορούν να προκαλέσουν ένα ανατρεπτικό για τη δημοσιονομική πολιτική κλυδωνισμό, σύμφωνα με τον αξιωματούχο οι συναρμόδιοι υπουργοί Έφη Αχτσιόγλου και Γιώργος Χουλιαράκης έχουν εκπονήσει μελέτη για επιπτώσεις και σχέδιο κάλυψης κόστους. Η επίπτωση θα είναι «μια κι έξω» και η καταβολή των αναδρομικών «μπορεί να είναι σε βάθος χρόνου».

Σε ερώτηση εάν το ΣτΕ πει ότι κακώς καταργήθηκαν τα Δώρα και πρέπει να καταβάλλονται κάθε χρόνο η απάντηση του αξιωματούχου ήταν πως «εκεί μπορείς να φέρεις ένα άλλο νομοσχέδιο»

Τέλος ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος να μην εκταμιευθεί» η «δόση» από τα κέρδη ελληνικών ομολόγων κατόπιν της αξιολόγησης και η έκθεση της Κομισιόν αναμένεται στις 27 Φεβρουαρίου.

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα, μετά την επιστροφή του από το Eurogroup, ενώ η αποστολή των θεσμών -μαζί και το ΔΝΤ- θα παραμείνει στην Αθήνα έως την ερχόμενη Παρασκευή.