Sat. Feb 29th, 2020

Σπασίματα και βανδαλισμοί καταστημάτων σε Πάτρα και Αθήνα από… καλά πληροφορημένους κουκουλοφόρους που ήξεραν πού και πότε να χτυπήσουν – Έκθετη η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά… (εικόνες)

Μπορεί οι αναρχικοί να μην τα έσπασαν στην Πάτρα, αλλά γέμισαν με μπογιές και συνθήματα όλο το κέντρο.

Λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ ομάδα 20 περίπου ατόμων άρχισαν να βάφουν με σπρέι τράπεζες, καταστήματα ρούχων μέχρι και εκκλησίες στο κέντρο της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι αναρχικοί έγραψαν συνθήματα στο υποκατάστημα της Πειραιώς στην Πλατεία Ολγας και στη συνέχεια σε πολλά καταστήματα στην Ρήγα Φεραίου.

 

Κατόπιν κινήθηκαν στην πλατεία Γεωργίου όπου δεν γλίτωσε το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στο οποίο έγραψαν συνθήματα, ενώ στη συνέχεια «λέρωσαν» σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα στην οδό Μαιζώνος.

 

Οι ίδιοι μάλιστα έκαναν γκράφιτι και στην Ευαγγελίστρια όσο και στην Καθολική εκκλησία.

 

Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν αυτό για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιατζόγλου.

Να σημειωθεί πως ο βανδαλισμός κράτησε μία ώρα, ενώ υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας.

 

Πηγή- Φωτογραφίες: patrastimes.gr

 

Σπασίματα και βανδαλισμοί και στην Αθήνα
 

Εν τω μεταξύ οι κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν επίθεση και στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την Ερμού παρόλο που υπήρχαν εντολές περιφρούρησης και επιφυλακής των αστυνομικών δυνάμεων για το ενδεχόμενο καταδρομικών επιθέσεων στο κέντρο της Αθήνας και στην οδό Ερμού από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι κουκουλοφόροι… καλά πληροφορημένοι για το γεγονός οτι οι αστυνομικοί λόγω βροχής θα ευρίσκονταο στο υπόστεγο και ανενόχλητοι έκαναν… πάρτι καταστροφής καταστημάτων σε απόσταση αναπνοής από τη Βουλή.

Την ίδια ώρα οι καταστηματάρχες είναι οργισμένοι με τα φαινόμενα βανδαλισμού, αλλά και ατιμωρησίας των δραστών. Το κόστος της καταστροφής των περιουσιών των καταστηματαρχών, σύμφωνα με τον Σωτήρη Αντωνίου, Διευθυντή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ανέρχεται σε 30.000 ευρώ, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν άμεση αποζημίωση από το κράτος.

Κατ αυτόν τον τρόπο για ακόμα μια φορά εκτίθενται οι πολιτικοί προϊστάμενοι της αστυνομίας αλλά και η ίδια η κυβέρνηση η οποία το χει τάμα να… απελευθερώνει ιδεολογικούς αγωνιστές την ώρα που φυλακίζονται οφειλέτες ακόμα και για 500 ευρώ!

«Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα καθώς όσοι δεν έχουν παλιά ασφαλιστήρια δεν τους καλύπτουν οι εταιρείες, ή το ποσό που έχουν ακάλυπτο είναι πολύ μεγάλο, οπότε καλύπτουν τη ζημιά μόνοι τους. Ζούνε με αυτό το άγχος. Είναι δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες. Αυτό το θέμα πρέπει λήξει. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως δεν έγινε κάποια σύλληψη. Δεν βρέθηκε κάποιος ένοχος. Έχουν ευθύνη να προλαμβάνουν τα θέματα βίας και το θέμα της καταστολής. Ζητάμε σαν εμπορικός σύλλογος από εδώ και πέρα να υπάρξει μία λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά στην έντυπη έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου».

Υπενθύμισε μάλιστα και τα επεισόδια που έγιναν το καλοκαίρι, όταν κουκουλοφόροι είχαν σπάσει 67 καταστήματα στον πιο εμπορικό δρόμο της χώρας, στο όνομα της άμεσης απελευθέρωσης τη Ηριάννας. Τότε το κόστος των καταστροφών ξεπέρασε τις 300.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από την iefimerida.gr